Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nya lokaler – ett jättelyft för DS Smith

Anläggningen på nära 18 000 m2 imponerar. Nu har förpackningsjätten DS Smith flyttat in i nybyggd lokal på Bredasten i Värnamo. Häng med på husesyn!

 

– Man har nästan vant sig nu, men visst är det stort, säger Pär Johansson, Head of Operations Packaging Service, när vi går över entresolplanet som sträcker sig längs hela produktionsytan på 8 500 m2.

 

”De nya lokalerna är ett jättelyft för oss”, säger Pär Johansson, Head of Operation Packaging Service Nordic Countries.

 

Fokus på kortare tillverkningsserier


När GnosjoRegion.se kommer på besök är tre maskiner driftsatta för produktion och inflyttning pågår av ytterligare maskiner inom planstans, rotationsstans och utrustning för limning och tryck. Affärsområdet Packaging Service flyttar all sin verksamhet från två fabriker – en i Mariestad och en på Bangårdsgatan i Värnamo – till en helt nybyggd anläggning på Bredasten. Inflyttning pågår successivt under våren 2024.
– Här riktar vi in oss på tillverkning av mindre serier till små och medelstora kunder, förklarar Pär.

 

GnosjoRegion.se är bland de första besökarna i DS Smiths nybygge på Bredasten i Värnamo och kaffemaskinen är redan igång :-)

 

 

Effektiv produktion och lagerhantering


Med ett rejält tilltaget lager kan DS Smith på Bredasten också utföra packning och lagerhållning för kunds räkning. Dessutom flyttas hela centrallagret med standardförpackningar och övrigt förpackingsmaterial från Mariestad ner till den nya anläggningen i Värnamo. När hela inflyttningen är klar räknar man med att uppemot 60 personer kommer att arbeta här på Bredasten, med prognos på växande personalbehov.
– En ny lokal ger oss nya förutsättningar att komma i gång med ännu mer effektiv produktion och lagerhantering. Själva tomten, läget och exponeringen, är en stor anledning att vi satsat på detta. Vi ser bara fördelar, konstatarer Pär.

 

DS Smith är nischade inom premiumprodukter och skapar värde i hela förpackningskedjan genom hållbara lösningar och lokal produktion.

 

 

Hållbart och energieffektivt


Ledorden för bygget på Bredasten har varit just effektivitet och hållbarhet. Förbättrad logistik, mer effektivt maskinutnyttjande och ett energisnålt produktionsupplägg med solpaneler och effektiv ventilation som kommer att sänka energiförbrukningen med minst 25 procent.
– Det är otroligt kul att vi kan satsa så här i Värnamo säger Pär Johansson.

 

 

Fakta:

DS SMITH PACKAGING – Specialist på kundspecifika förpackningar. Vi utvecklar och tillverkar förpackningar, huvudsakligen av wellpapp, till hela Sveriges näringsliv.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: packaging.sweden@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
Värnamo

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår