Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 47 Söndag 27 november Grattis Astrid, Asta
Valuta
EUR 10.88 0.04 0.042
GBP 12.65 0.04 0.042
USD 10.46 0.05 0.052
BÖRSEN 17:30
0.32%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Så bygger man en hållbar cirkel

DS Smith vill hjälpa sina kunder att se emballage med helt nya ögon. För det är viktigare än någonsin att ställa om till 100 procent cirkulärt.

 

– Sverige ligger långt fram när det gäller att tänka cirkulärt. Vi på DS Smith har en bra utgångspunkt med världens bästa material, wellpapp, som är fullt ut återvinningsbart. Nu ställer vi om med målet att alla våra förpackningslösningar också ska vara hundra procent återvinningsbara 2023, säger Barbro Berggren, DS Smith.

 

 

”Vi vill hjälpa våra kunder att bygga hållbara cirklar”, säger Barbro Berggren och Fredrik Johansson.

 

 

Lösningar som sparar råvara

 

DS Smith strävar efter att alla förpackningslösningar ska vara helt fiberbaserade. Istället för att, som förr, utgå från kundens produkt vänder man idag på synsättet och utgår från slutkonsumenten – den slutliga mottagaren av förpackningen.

– Tillsammans med kunden skapar vi lösningar som sparar råvara, ger mindre utsläpp och dessutom fungerar friktionsfritt i dagens cirkulära ekonomi. E-handeln ökar dramatiskt och vem känner inte frustration när man har flera olika material att ta hand om i en förpackning. Vi måste hjälpa konsumenten med optimerade lösningar som fungerar i hela distributionskedjan, säger Fredrik Johansson, Design & Innovation Manager.

 

Temperaturlådan håller under fem grader i mer än 25 timmar. En ny, miljösmart lösning för e-handlare med produkter som måste komma fram fräscha och svala.

 

Optimerad förpackning minskar CO2-avtrycket

 

Här handlar det också om att optimera förpackningen för att skicka så lite luft som möjligt på vägarna. Undersökningar har visat att e-handelsförpackningar innehåller mer än 30 procent luft.

– Det resulterar i mängder av onödiga bilar på vägarna, konstaterar Fredrik.

Omställningen välkomnas av konsumenten där hållbarhet är högsta prioritet.

– Här är det viktigt att tänka efter som producent, vilka signaler man sänder. Hållbarhet måste alltid ha högsta fokus, menar Barbro.

 

Stadig låda som utklassar kassar – staplingsbar och med rätt mått för kundvagnen. Shoppinglådan kan vikas ihop, vikas upp och användas igen. Återvinningsbar såklart.

 

Cirkulära designprinciper

 

DS Smith har formulerat en ny hållbarhetsstrategi som går under namnet For now. And for next. Alla designers inom koncernen jobbar utifrån cirkulära designprinciper. Det betyder att vid varje ny förpackning måste alla aspekter tas i beaktande för att hitta den optimala lösningen. Två av nyheterna är temperaturlådan och shoppinglådan.

– Båda miljösmarta och cirkulära lösningar, som självklart är hundra procent återvinningsbara, säger Barbro.

 

For now. And for next. Med blick för hållbarhet möter vi utmaningar, både för oss själva och för kommande generationer.

 

 

 

FAKTA DS SMITH PACKAGING
Specialist på kundspecifika förpackningar. Vi utvecklar och tillverkar förpackningar, huvudsakligen av wellpapp, till hela Sveriges näringsliv.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: DS Smith

 KONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: barbro.berggren@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
Värnamo

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.se