Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.68 0.06 0.06
GBP 13.87 0.08 0.082
USD 10.73 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Unikt verktyg mäter ditt miljöavtryck

Att ha koll på utsläppspåverkan av din produktion och slutprodukt har aldrig varit viktigare. Men hur hållbar är din förpackning? DS Smith har svaret.

 

– Vi vill hjälpa våra kunder att leva upp till sina hållbarhetsmål, och därför har vi tagit fram ett nytt, världsunikt verktyg som mäter hållbarhet och miljöavtryck på förpackningen, säger Barbro Berggren, DS Smith.

 

Miljösmart är ett toppmål för alla


Verktyget, Circular Design Metrics, är första steget i dialogen med kunder som vänder sig till DS Smith för att se över sina förpackningslösningar.

Ett verktyg som skapar medvetenhet.

– Tillsammans tittar vi på hur produkten ser ut idag och vad vi, utifrån verktygets parametrar, kan göra för att skapa en förbättring. Våra kunder har jättestora utmaningar och krav idag när det gäller att vara hållbar och miljösmart. Miljön är ett prioriterat mål på allas agenda, konstaterar Fredrik Johansson, Design & Innovation Manager.

 

Circular Design Metrics är ett konkret mätverktyg som i faktiska siffror visar graden av förpackningens optimering, hela vägen från produktion till materialåtervinning.

 

Parametrar för kalibrering

 

Genom att mäta förpackningens grad av bland annat förnybar råvara, dess CO2-avtryck och i vilken utsträckning förpackningen är designad för återanvändning ges tydliga svar på hur hållbar din förpackning faktiskt är. Och parametrarna i Circular Design Metrics är inte avsedda att väcka dåligt samvete.

– Absolut inte. Många kunder jobbar redan målmedvetet med sin miljöpolicy.

Vi är där för att hjälpa till så att även deras förpackningar håller måttet. Man kan se det som en kalibrering. Vi kopplar in vårt nya verktyg och jobbar gemensamt för att optimera varje parameter i kundens förpackning, säger Fredrik.

 

Dags att bli förpackningssmart. DS Smiths nya verktyg utvärderar förpackningar för att göra dem så miljösmarta som möjligt. Tv Fredrik Johansson, th Barbro Berggren.

 

Optimerad förpackning är målet

 

Att skapa optimerade förpackningar för maximal funktion har alltid varit drivkraften för DS Smith, en förpackning som håller måttet från inpackning till uppackning. Med Circular Design Metrics sluts cirkeln.

– Att jobba med wellpapp som är fullt ut återvinningsbart ger redan här ett försprång. Med våra cirkulära designprinciper kan vi dessutom se till att förpackningslösningen sparar råvara, ger mindre utsläpp och fungerar friktionsfritt genom hela distributionskedjan – och att vi skickar så lite luft som möjligt på vägarna, säger Barbro.

 

 

 

FAKTA
DS Smith Packaging – specialist på kundspecifika förpackningar. Vi utvecklar och tillverkar förpackningar, huvudsakligen av wellpapp, till hela Sveriges näringsliv.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: packaging.sweden@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
Värnamo

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår