Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 25 Tisdag 22 juni Grattis Paulina, Paula
Valuta
EUR 10.17 0.01 0.01
GBP 11.88 -0.01 -0.01
USD 8.56 0.03 0.032
BÖRSEN 12:04
-0.45%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Bygger ut och rekryterar trots krisen

Konjunkturen sviktar men EAB tror på framtiden. Efter en rad expansiva år fortsätter man att satsa i Smålandsstenar och är redo när det vänder uppåt.

 

– Att fortsätta våga satsa i tider som detta är viktigt, för EAB, men även för bygden i stort. Det kommer en tid efter Corona och då vill vi vara redo att fortsätta vår utvecklingsresa, både lokalt och globalt, säger vd och delägare Per-Åke Andersson.

 

I tider av oro är det extra viktigt att se framåt och våga tro på framtiden”, säger Per-Åke Andersson och Emma Ohliw.

 

Stabil tillväxt under många år


–Filosofin är enkel – är du stark lokalt blir du också stark globalt. Senaste tillbygget hos EAB gjordes under 2018/2019 och nu är det dags igen. 15 nya kontorsplatser och ett nytt konferensrum tar form samtidigt som man också bygger ut matsalen för att ge plats för ytterligare 50 personer. 230 av koncernens 250 medarbetare finns just här, i Smålandsstenar.

 

Med sina 55 000 m2 utgör familjeföretaget EAB ett rejält blickfång. Nu växer man med fler kontor och utökade personalutrymmen.

 

Månar om bygden och medarbetarnas bästa


– För oss är Smålandsstenar en så oerhört viktig del av vår verksamhet. Det är här rötterna och kulturen finns. Vi är ett familjeföretag på en liten ort där många känner varandra. EAB-familjen utgörs av alla våra medarbetare och deras familjer, säger Per-Åke.
Marknadschef Emma Ohliw hör till nykomlingarna i EAB-familjen, och hon är förundrad över den familjära känslan som man lyckas behålla i ett så pass stort företag.
– Jag har bott och arbetat i storstäder tidigare och känslan är unik. Det är ett genuint och tryggt familjeföretag med stark kultur som genomsyrar hela bolaget, säger Emma.

 

 

Söker automationstekniker


I tider när många företag tvingas permittera och varsla satsar EAB-familjen på tillväxt. Just nu söker man två automationstekniker med placering i Smålandsstenar.
– Vi växer starkt inom affärsområdet lagerinredning och behöver fler automationstekniker till vårt patenterade system Radioshuttle™, säger Emma.
Man räknar också med att rekrytera fler ingenjörer i en nära framtid.
EAB utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. Företaget omsätter ca 1,3 miljarder SEK.

 

 

EAB-familjen växer också med nyrekrytering. Närmast söker man automationstekniker till affärsområdet lagerinredningar.

 

 

 

FAKTA EAB

Företaget arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader. All konstruktion, produktion och utveckling sker i Smålandsstenar, men har idag hela världen som marknad.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & EAB

 

 KONTAKTUPPGIFTER

EAB

(EAB)

Telefon: 037134000
Mail: info@eab.se

Besöksadress:
Stålgatan 2
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Stålg. 2
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.eab.se