Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Lördag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.35 0.12 0.116
GBP 12.11 0.06 0.065
USD 9.15 0.1 0.097
BÖRSEN 17:30
-1.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kom och väx tillsammans med oss!

Lokalerna utökas, företaget växer – och de anställda blir fler och fler. Hos EAB i Smålandsstenar söker man ny personal i alla åldrar.

 

– Bara sedan jag började i maj har vi anställt flertalet personer och vi anställer kontinuerligt, berättar Sanna Åqvist, HR-chef.

De är experter på lagerinredning, portar och stålbyggnader. Just nu söker EAB framför allt produktionspersonal med erfarenhet av industrin; här behövs operatörer till excenterpresslinjer, robotsvetsar, hydrauliska kantpressar, lackeringslinjer och även manuella svetsare.

 

”Nu kör vi! Kom och väx tillsammans med EAB!” hälsar Sanna Åqvist, HR-chef.

 

 

Alltid på jakt efter nya medarbetare

 

– Vi söker också personer med teknisk kompetens och bakgrund inom el, gärna med erfarenhet av automationsteknik, som kan vara med och utveckla vår maskinpark. Och så är vi förstås alltid på jakt efter duktiga ingenjörer, säger Sanna.

Med drygt 270 medarbetare idag har EAB valt en tydlig linje i sin rekrytering. Här söker man efter alla åldrar, från 20-åringen till 60-plussaren.

– Vi tror att en bred åldersstruktur är viktigt. Vi uppskattar våra yngre sökanden och även de med erfarenhet. I dessa tider när andra företag har tvingats varsla ser vi att vi har goda chanser att hitta kompetens, konstaterar Sanna.

 

Familjeföretaget EAB i Smålandsstenar har mer än 270 anställda – och fortsätter att rekrytera produktionspersonal, ingenjörer och tekniker. 

 

 

Isabell Isidorsson jobbar med montering av portar och är en av de nyanställda hos EAB.

 

Nya personalmatsalen redan i bruk

 

Liksom näringslivet i stort höll EAB andan i våras när coronapandemin slog till. Hur skulle nedgången drabba dem?

– Men nedgången kom aldrig, och det är vi otroligt tacksamma för, säger Emma Ohliw, marknadschef. Utbygget av fler kontor och nya konferenslokaler pågår för fullt och beräknas vara klart för inflyttning vid årsskiftet. Och den utökade personalmatsalen har redan tagits i bruk.

– EAB genomsyras verkligen av en framtidstro. Ägarfamiljen är måna om bygden och att man ska känna trygghet både i sin roll och i sin anställning. Det finns en stolthet i detta, konstaterar Emma Ohliw.

 

Matsalen är tillbyggd för att rymma en växande personalstyrka.

 

 

Fakta EAB

Lagerinredningar, portar och stålbyggnader – med hela världen som marknad. Konstruktion, produktion och utveckling i Smålandsstenar.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

EAB

(EAB)

Telefon: 037134000
Mail: info@eab.se

Besöksadress:
Stålgatan 2
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Stålg. 2
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.eab.se