Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Onsdag 28 september Grattis Lennart, Leonard
Valuta
EUR 10.89 -0.02 -0.02
GBP 12.18 -0.02 -0.017
USD 11.19 -0.18 -0.176
BÖRSEN 17:30
0.7%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här formas plaststrategin för Sverige

Nätverkande är nyckeln när plast- och gummibearbetningsindustrin möter framtiden. Plastens framtid i det cirkulära samhället är den heta frågan.

 

Media, bloggare och influencers har på många vis cementerat bilden av plasten som miljöbov. Mer sällan får företrädare för plastindustrin – som har kunskap om helheten – göra sin röst hörd och ge sin syn på saken.

– Men när branschen som helhet är samlad kan vi ge en mycket mer rättvis och nyanserad bild, konstaterar Pernilla Hörnfelt, projektledare för Nordens främsta mötesplats inom plast- och gummiindustrin, Plastteknik Nordic.

 

”Plastteknik Nordic har en viktig funktion att fylla för framtidens plaststrategi”, säger Pernilla Hörnfelt, projektledare.

 

Energibesparingar och cirkulära flöden

 

För alla som arbetar inom plast – och gummiindustrin vet att det handlar om material och produkter som på många sätt bidrar till ett hållbart samhälle genom energibesparingar, minskade koldioxidutsläpp och minskat matsvinn.

– Dessutom har plasten en lång hållbarhet. Återanvänder man den och återvinner den på rätt sätt bidrar den till ett cirkulärt flöde, säger Pernilla.

Cirkulär ekonomi och plastens framtid i det cirkulära samhället är ett viktigt område som står under ständig bevakning för Plastteknik Nordic.

Likaså plastens roll generellt i samhället. Själva mässan arrangeras vartannat år men samtalen om hur framtidens plaststrategi ska formas här i Sverige pågår kontinuerligt.

 

 

Innovation och utveckling, cirkulära flöden och hållbarhet – häng med på resan mot framtiden!

 

Plast som räddar liv

 

– Det är viktigt för oss att illustrera och lyfta goda exempel på användning av rätt plast till rätt saker och på ett hållbart sätt. Just nu finns många konkreta exempel att lyfta, konstaterar Pernilla.

Coronapandemin har med all tydlighet påvisat hur plast och gummi är avgörande för att rädda liv, till och med engångsplast, i form av förkläden, skyddsvisir och handskar.

– Under pandemin har vi också sett hur pallbristen inom transportindustrin har mötts av till exempel Svenska Retursystem som tillverkar pallar av återanvänd plast som dessutom är lättare och har längre hållbarhet än träpallar, säger Pernilla.

 

Spännande nyhet – Future Area

 

Goda exempel kommer att lyftas när Plastteknik Nordic går av stapeln på Malmömässan den 1-2 december, där besökare och utställare också får ta del av en mängd andra nyheter och innovationer inom branschen, både vad gäller material, design, produktion och bearbetning. Bioplaster, kemisk återvinning, resurseffektivitet och cirkuläritet är exempel på heta ämnen.

Nytt för årets mässa är Future Area där nya företag, Start-Ups, får möjlighet att testa sin produkt och affärsidé för hela branschen.

 

Plastteknik Nordic är Nordens främsta mötesplats inom plast- och gummiindustrin.

 

”Fantastiskt roligt att mötas igen”

 

Mässan som hålls vartannat år skulle egentligen ha genomförts i maj 2021 men sköts upp på grund av pandemin.

– Att vi nu kan mötas fysiskt igen känns fantastiskt roligt. Det är väldigt tydligt både bland utställare och besökare att man längtar efter att ses igen, säger Pernilla.

Bland Plastteknik Nordics samarbets­partners finns namnkunniga organisationer och medieföretag inom polymerbranschen – liksom GnosjoRegion.se som verkar mitt i det svenska plastmeckat för att hjälpa företag till ökad synlighet och därigenom dra fler affärer till företagen i Gnosjöregionen.

 

 

Fakta
Plastteknik Nordic är den självklara mötesplatsen för dig som arbetar inom plast- och gummibearbetningsindustrin. Två intensiva dagar fullspäckade av nya spännande möten, innovativa utställarnyheter och inspirerande seminarier med föreläsare från företag som ligger i framkant inom nordisk plastindustri och utbildningsmöjligheter.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Plastteknik Nordic

 KONTAKTUPPGIFTER

Easyfairs

(Easyfairs)

Telefon: 031894100
Mail: pernilla.hornfeldt@easyfairs.com

Besöksadress:
åby arenaväg 8 a 3 tr
43162
Mölndal

Postadress:
åby arenaväg 8 a 3 tr
43162
Mölndal

Webbadress:
easyfairs.com