Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Innovationer en motor i grön omställning

Hetaste frågan inom plastbranschen just nu? Hållbarhet och cirkulär ekonomi. Och för att nå hållbarhetsmålen är innovationer viktigare än någonsin.

 

 

– Att kunna samverka inom plast­industrin är jätteviktigt för att vi ska komma vidare som bransch. Det handlar givetvis om affärer men det handlar också om att utbyta kompetens och att se det senaste inom branschen. Vi behöver belysa plastens betydelse, dess funktion idag och i framtiden – och ta makten över våra produkter.

 

”Nu sätter vi hållbarhet och cirkulär ekonomi i strålkastarljuset”, säger Mahtab Karimi, projektledare för Plastteknik Nordic.

 

Megatrender som påverkar branschen

 

Det säger Mahtab Karimi, projektledare för Plastteknik Nordic, den största mötesplatsen i Norden som vartannat år samlar plastens hela värdekedja under ett och samma tak.

Hållbarhet är högst på agendan för svensk industri generellt och ledande aktörer kraftsamlar med allt ifrån fossilfritt stål till klimatneutral bilproduktion. Plast- och gummiindustrin följer samma trend.

– Digitalisering, globalisering, automati­sering och inte minst ett starkare fokus på hållbar konsumtion är megatrender som påverkar branschens förutsättningar, vilket gör en grön omställning akut, säger Mahtab Karimi.

 

Med plasten i fokus. Produkter och konstruktioner av plast bidrar på många sätt till ett hållbart samhälle genom energibesparingar och minskade CO2-utsläpp.

 

Framtidsspaning om konsumentbehov

 

Hur konsumenternas behov förändras i framtiden och vilka förändringar som plastindustrin behöver förbereda sig för, ja det är frågor som adresseras av techentreprenören och riskkapitalisten Nora Bavey, General Partner på Unconventional Ventures. Nora Bavey har utsetts till en av Europas viktigaste röster för startupvärlden. Nora Bavey är också Keynote speaker när nordisk ­plast­industri samlas på Malmömässan under Plastteknik Nordic den 10–11 maj.

 

Har du koll på de senaste trenderna och materialinnovationerna inom plastindustrin?

 

Startups driver innovation

 

Innovationer och startups kan bli viktiga motorer i den gröna omställningen för plastindustrin. Plastteknik Nordic har därför inlett ett samarbetsprojekt med Ignite Sweden inom projektet Omställningslyftet, finansierat av ERUF, Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, för att skapa matchmaking mellan startups och ledande leverantörer.

– Startups driver innovation i Sverige och kan med sina lösningar tackla flera av de hållbarhetsproblem vi ser idag. Fokus för Ignite Swedens matchmakingevent på mässan är att öka cirkulära flöden av plast så att miljöpåverkan kan minska, säger Mahtab Karimi.

 

Nätverkande och innovationer – två viktiga ingredienser som krävs för mer cirkulära flöden inom plastindustrin.

 

 

FAKTA
Plastteknik Nordic – är den självklara mötes­platsen för dig som arbetar inom plast- och gummibearbetningsindustrin. Två intensiva dagar fullspäckade av nya spännande möten, innovativa utställarnyheter och inspirerande seminarier med föreläsare från företag som ligger i framkant inom nordisk plastindustri och utbildningsmöjligheter.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Robin Lundin Photography AB

 

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Easyfairs

(Easyfairs)

Telefon: 031894100
Mail: Mahtab.Karimi@easyfairs.com

Besöksadress:
Åby Arenaväg 8 A
43162
Mölndal

Postadress:
Åby Arenaväg 8 A
43162
Mölndal

Webbadress:
easyfairs.com