Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 49
Måndag 30 november
Grattis Andreas, Anders
Valuta
EUR 10.17 0.00
GBP 11.34 -0.01
USD 8.49 -0.03
BÖRSEN 14:40
-0.01%

En stark partner inom teknikintegration

Smarta energibesparingar, digitala låssystem, funktionella lösningar i konferensrummet – Elajo möter företagens behov inom en mängd teknikområden.

 

Ett nyckelord för framtida utveckling är hållbarhet. Här har Elajo, som ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiteknikföretag, tagit taktpinnen genom att hjälpa företag till smarta energibesparingar.
– Att vi som elfirma kan erbjuda den här tjänsten är unikt, säger Klas Persson, marknadsområdeschef Elajo Väst.

 

Elajo säljer kompetens och kunskap inom ett brett teknikområde. Fr v Emil Smådahl, Sandra Vatn, Klas Persson och Stefan Hållstedt.

 

Energikartläggning hos företag


Sandra Vatn, energiingenjör, besöker kontinuerligt industrier för energikartläggning och energisamordning.
– Det är inte alltid företagen själva kan avsätta personal för detta men i samarbete med oss finns möjligheter att hitta lösningar som sparar både på energi och klimat. Jag hjälper företagen att uppnå sina mål genom olika åtgärdsförslag och bidragsansökningar, säger Sandra.

 

Elajo erbjuder specialisttjänster inom en mängd områden. Bland annat kan man som företag få hjälp med energikartläggning av energiingenjör Sandra Vatn.

 

Klimatsmart by på gång


Ett exempel är en solcellsanläggning som är under uppbyggnad i Gnosjö som med hjälp av smarta lösningar kommer att bli 25 procent mer energieffektiv. Ett annat exempel är Bredaryd/Lanna som gått samman i ett Leader Linné-projekt för att bli en klimatsmart by.
– Alla parter samarbetar; lantbrukare, industri, offentlig sektor, och jag håller samman projektet, berättar Sandra.

 

Digitala låssystem växer


Ett annat stort behovsområde hos företagen är säkerhetslösningar. Stefan Hållstedt, låstekniker, ser ett växande intresse för det digitala systemet Iloq där nycklar och låscylindrar programmeras för enkel och flexibel användning.
– Många kunder har anammat detta. Vi ser också ett växande intresse för allt som rör tillgänglighet, inbrottsskydd och utrymningsvägar där vi kan erbjuda system för helhetslösningar, säger Stefan.

 

Låscylinder och nyckel programmeras digitalt. Elajo har nyligen avslutat ett stort projekt som omfattade lås och beslagning för Zalandos nya Sverigelager i Stockholm.

 

Teknik som funkar när du behöver den


Helhetslösningar är också viktigt på områden som rör företagens AV-teknik, med allt vad det innebär av exempelvis ljud, projektor, videokonferens och belysning.
– Allt som behöver ljud och styrning kan vi hantera med övergripande styrsystem som gör det enkelt och användarvänligt. Du som användare ska slippa allt krångel, Elajo löser tekniken bakom, säger projektledare och AV-tekniker Emil Smådahl.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Elajo.KONTAKTUPPGIFTER

ELAJO

(ELAJO )

Telefon: 0371-511839
Mail: info@elajo.se

Besöksadress:
Stegvägen 22
332 92
Gislaved

Postadress:
Box 904
57229
Oskarshamn

Webbadress:
www.elajo.se