Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Lördag 28 januari Grattis Karl, Karla
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Med Edge-noder och 5G in i framtiden

Dataskåp och modulsystem är deras vardag – men Enoc System i Älgarem är också med och utformar förutsättningarna för morgondagens datacenter.

 

 

De senaste fem åren har den intensiva utbyggnaden inom IT-sektorn bidragit till en kraftigt ökad förfrågan på data- och nätverkskapslingar i alla dess former, från väggskåp för enkla switchar till stora datacenter.

– Man tänker inte på det, men varenda app du har i telefonen måste ha ett datacenter att kommunicera med. Sedan molntjänsterna började poppa upp har det drivit på datacenterutvecklingen enormt, säger Patrik Andersson, teknisk chef och delägare på Enoc System.

 

”Datacenter är en stor del av vår marknad idag men vi satsar också på att utveckla morgon­dagens Edge-noder”, säger Patrik Andersson.

 

Kraftig tillväxt de senaste åren

 

Hos Enoc System i Älgarem sker all produktutveckling, försäljning och slutmontering av dataskåpen som sedan distribueras till kunder i norra Europa. Man har också dotterbolag i Tyskland.

– Vi har gått från en omsättning på 45 miljoner 2017 till att landa på uppåt 74 miljoner i år så vi har en tillväxtresa bakom oss, säger vd Ulf Enocson.

 

Enoc System är familjeföretaget i småländska Älgarem som idag drivs av tredje och fjärde generationen. Fr v: Mikael Enocson, Ulf Enocson och Theres Enocson.

 

Lokala underleverantörer stärker konkurrenskraften

 

Tillväxten har bland annat resulterat i 2800 kvm nybyggd produktions- och lageryta med två kompletta monteringslinor för rack och skåp.

– Vi är duktiga på att leverera snabbt. Det är en viktig del i vår tillväxtresa att kunna hålla en hög servicegrad, säger Ulf.

När konkurrenter har 3–4 månaders leveranstid kan Enoc System komma ner i 3–4 veckor.

– Och det i sin tur hänger ihop med att vi köper in alla komponenter från underleverantörer här i Gnosjöregionen. Det är en viktig del av vår konkurrenskraft, säger Ulf.

 

I den tillbyggda fabriken i Älgarem utanför Anderstorp monteras alla dataskåp och rack – och komponenterna köps lokalt av underleverantörer i Gnosjöregionen.

 

Europeiskt teknikutvecklingsprojekt

 

Och när tåget går mot framtiden är Enoc System med på spåret. Tillsammans med bland andra RISE, Ericsson, Chalmers och KTH deltar Enoc System i det europeiska teknikutvecklingsprojektet Aniara där man bland annat sätter ramarna för hur allt större datamängder ska kunna skickas i kommande 5G-nätverk.

– I stället för stora datacenter kommer vi att se fler små, distribuerande data­­-center, så kallade Edge-noder. Att följa med på den här resan är oerhört spännande, säger Patrik.

 

Roboten hämtar det färdigmonterade racket för transport till lager och utleverans.

 

 

 

FAKTA
Enoc System – är en av Skandinaviens ­främsta tillverkare och leverantör av kapslingar och tillbehör för nätverks- och datainstallationer.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Enoc System AB

Telefon: 0371588160
Mail: info@enocsystem.com

Besöksadress:
älgarem 20
33491
ANDERSTORP

Postadress:
Box 159
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.enocsystem.com