Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32
Torsdag 6 augusti
Grattis Alfons, Inez
Valuta
EUR 10.28 -0.01
GBP 11.39 0.01
USD 8.64 -0.01
BÖRSEN 06:55
0.00%

Äntligen utrymme för att växa vidare!

Flytten till nya lokaler är ett avstamp för framtiden. EMAB renodlar, effektiviserar och flödesoptimerar sin metallbearbetning. Häng med på husesyn!
Produktionen går för fullt i de nya lokalerna sedan några månader och VD Tomas Enocson är full av entusiasm:
- Det här har varit ett komplext och omfattande projekt. Bara flytten av en enda maskin har tagit upp till fyra veckor, men tack vare lagerhållning och smart planering har vi försörjt alla kunder enligt deras förväntningar. Nu är vi igång! 
 

Fabrikslayout för optimala flöden

Effektivt produktionsutnyttjande och flödesoptimering har varit ledord för den nya fabrikslayouten. Verktygs- och kvalitetsavdelningen har fått nya kontor precis i anslutning till produktionen, den manuella pressavdelningen har sin givna plats liksom automatpressningen. Logistiken har förbättrats rejält i ett nyrenoverat lager samt en monterings- och packningsavdelning.
 
All pressning under samma tak. Med flytten till AGIs tidigare lokaler på Götgatan i Anderstorp har EMAB renodlat och effektiviserat produktionen.
 

Investerat i trumlingsanläggning

Man har också investerat i en egen trumlingsanläggning.
- Tidigare har vi lagt ut detta på lego men nu försörjer vi oss till stora delar själva vilket är en stor effektivisering, säger Tomas.
I och med flytten har EMAB samlat all pressning i Anderstorp och därigenom frigjort utrymme på enheten i Forsheda för att kunna växa ytterligare inom laserskärning och kantbockning.
- Nu har vi kapacitet att ta in nya affärer både i Anderstorp och i Forsheda, säger Tomas.
 
En helt ny trumlingsanläggning har tagit plats i de nya lokalerna. "Nu är vi självförsörjande efter att tidigare ha lagt ut detta på lego" säger Tomas Granstrand, försäljningschef.
 
 
Ökad automation samt säkra och standardiserade processer ingår i arbetet med certifiering inom IATF 16949. Här kombineras svetsning med visionsystem.
 

Certifiering i ny fordonsstandard

Tomas Enocson ser fram emot att tillsammans med ledningen jobba fram bolagets långsiktiga strategi. 
- Ett av våra stora mål under 2018 är certifiering enligt nya kvalitetsstandarden IATF 16949 med stärkt fokus på säkra och standardiserade processer genom bland annat investeringar i visionsystem och effektivare mätmaskiner. Det här är väldigt viktigt för våra kunder och vi tror att det kommer att generera nya affärer även utanför fordonsindustrin, säger Tomas.
EMAB har idag ett 60-tal anställda på båda enheterna i Anderstorp och Forsheda. Tillsammans omsätter man cirka 140 miljoner SEK.
 
Tomas Enocson är ny vd för EMAB sedan september 2017. "Under våren påbörjar vi arbetet med vår långsiktiga strategi" säger Tomas.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

EMAB Sweden AB

(EMAB Sweden AB)

Telefon: 0371587120
Mail: info@emab.com

Besöksadress:
Götg. 9
33433
Anderstorp

Postadress:
Box 23
33421
Anderstorp

Webbadress:
https://www.emab.com