Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Måndag 21 september
Grattis Matteus
Valuta
EUR 10.4 0.01
GBP 11.34 -0.02
USD 8.84 0.06
BÖRSEN 15:35
-2.46%

Flytt och sammanslagning ger starkt team

Två starka aktörer inom plåtbearbetning har blivit en. EMAB Sweden samlar all kompetens under samma tak i en flödesoptimerad och modern fabrik.

 

Flytt och sammanslagning i samma andetag – hos EMAB Sweden vilar man inte på lagrarna. Erlandssons Metallfabrik AB och EMAB i Forsheda förenas under nytt gemensamt namn och blir därmed en ännu starkare leverantör av plåtbearbetning.

 

 

”Med investeringar i fastighet, flytt och sammanslagning har vi en väldigt bra grund inför framtiden. Nu har vi alla förutsättningar för att utveckla verksamheten vidare” konstaterar Tomas Granstrand (tv) och Tomas Enocson (th).

 

Starkt team under samma tak

 

– Redan när vi köpte den här fastigheten för tre år sedan fanns tankar på detta. Nu slår vi ihop våra fabriker på riktigt och bygger ett starkt team med många kompetenser under samma tak, säger vd Tomas Enocson.

 

Samordningseffekterna är många, allt ifrån minskade interntransporter och synergieffekter på inköpssidan till optimerade flöden i anläggningen på Götgatan i Anderstorp. När GnosjoRegion.se kommer på besök pågår fortfarande maskinflytten.

 

 

Den första lasermaskinen från EMAB Forsheda flyttar in i Anderstorp. Två bolag har gått samman och bildar nya EMAB Sweden.

 

 

Rationell produktion kortar ledtider

 

– Vi har flyttat monteringen och bygger om pressavdelningen så att alla kantpressar från Forsheda kan flytta in. Vi bygger också ett nytt mätrum, berättar försäljningschef Tomas Granstrand.

Samtliga fiberlasermaskiner från Forsheda har tagit plats i en rymlig laseravdelning strax intill trumlingsanläggningen.

– All produktion under samma tak blir mycket mer rationellt. Vi kan korta våra ledtider, bli mer produktiva och vara en vassare leverantör, säger Tomas Enocson.

 

Redo för omställningen

 

En betydande andel av EMAB Swedens produktion går till kunder inom tung fordonsindustri. Ett långsiktigt och medvetet kvalitets- och miljöarbete med ISO 14001-certifiering och anpassning efter fordonsindustrins kvalitetsstandard IATF ligger till grund för fortsatt utveckling.

– Fordonsindustrin är ett mycket viktigt kundsegment för oss. Vi jobbar också hårt med omställningen och räknar redan på nya komponenter till elektrifierade fordon, säger Tomas Granstrand.

 

Hela verksamheten hos EMAB Sweden håller på att anpassas efter IATF-kraven. Standardiserade processer utvecklar hela organisationen och tilltalar kunderna.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: EMAB

 KONTAKTUPPGIFTER

EMAB Sweden AB

(EMAB Sweden AB)

Telefon: 0371587120
Mail: info@emab.com

Besöksadress:
Götg. 9
33433
Anderstorp

Postadress:
Box 23
33421
Anderstorp

Webbadress:
https://www.emab.com