Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38 Lördag 25 september Grattis Tryggve
Valuta
EUR 10.14 0.01 0.01
GBP 11.83 -0.01 -0.012
USD 8.65 0.02 0.022
BÖRSEN 17:30
-1.21%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De är innovatörernas möjliggörare

Exmo hjälper kunden från idé till serieproduktion. Senaste projektet bidrar dessutom till att göra afrikanska byar självförsörjande på elektricitet.

 

– Det ska inte vara så komplicerat att komma igång med nya idéer och starta något nytt. Har du en idé och har du säljkunskap, då kan vi lösa resten, säger Kent Gillberg, vd och grundare av Exmo.

 

Sedan starten 2002 har familjeföretaget Exmo utvecklat sitt koncept där man erbjuder kunden totala produktionslösningar, från prototyp till förserie och serieproduktion. Ett erbjudande som även innefattar montering, paketering, lagerhållning och logistik.

 

Exmo har lösningar för både det enkla och det komplexa. Bland annat bygger man automations- och elskåp för kunds räkning.

 

Smarta energilagringssystem

 

Många gånger handlar det om innovativa lösningar som kan förverkligas tack vare Exmo. Ett exempel är energilagringssystemet PLS Energy som inte bara kommer att hjälpa svenska solcellsägare att lagra sin energi på ett smart sätt.

– Vi har också åtagit oss att bygga containrar som ska innehålla det här energilagringssystemet, inklusive solcellsanläggning och dieselaggregat som backup. De kommer sedan att skickas till Afrika för att göra utsatta byar självförsörjande på el, berättar Mattias Gillberg, projektansvarig.

 

PLS Energy som byggs hos Exmo ger hushåll möjlighet att lagra energi från solceller.

 

Idéer får växtkraft tack vare Exmo, som bland annat är delaktiga i ett projekt som skapar strömförsörjning i afrikanska byar. VD Kent Gillberg (tv) och projektansvarig Mattias Gillberg (th).

 

 

Minskar onödig vattenförbrukning

 

Nu breddar Exmo sitt kunderbjudande ytterligare genom att även bistå med konstruktionsritning.

– Vi har förstärkt teamet med två maskiningenjörer. Och vi märker att kunder som kommer till oss ofta har idéer som handlar om att göra gott för miljön, berättar Kent Gillberg.

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök har man precis tecknat avtal med en ny kund med stor potential. Exmo ska hjälpa till att ta fram en prototyp för en unik, patenterad lösning som hjälper flerbostadshus att minska onödig vattenförbrukning. Därefter väntar produktion av förserie innan man skalar upp till serieproduktion.

 

Idéer blir till verklighet

 

– När någon kommer med en idé till oss så är det vår uppgift att se till att den blir verklighet. Vi älskar att hitta lösningar både för små och stora projekt, säger Kent Gillberg.

 

 

Exmo tillverkar komponentmatare med vision-system och avancerad elektronik, på uppdrag för kund.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och ExmoKONTAKTUPPGIFTER

Exmo AB

(Exmo AB)

Mail: info@exmo.se

Besöksadress:
Västra Götgatan 4
33432
ANDERSTORP

Postadress:
V. götg. 4
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.exmo.se