Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38 Lördag 25 september Grattis Tryggve
Valuta
EUR 10.14 0.01 0.01
GBP 11.83 -0.01 -0.012
USD 8.65 0.02 0.022
BÖRSEN 17:30
-1.21%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

FASTY – strapping the world

Med ny grafisk profil och webshop når spännbandstillverkaren Fasty ut till allt fler kunder med behov av säker lastning - och skräddarsydda lösningar.
En snabb titt på sortimentet hos Fasty visar att spännbandet har närmast oändliga möjligheter att förenkla vardagen. Förutom de klassiska spännremmarna Transport och 
All-pack som klarar upp till 400 kg samt spännbanden som klarar upp till 8 ton, finns till exempel Fasty Handy, spännremmar med handtag som gör det lätt att greppa, dra och lyfta tunga saker, Kabelband som håller ordning på kablarna eller Handy Smart speciellt framtagna för däck - eller varför inte Boxlift som gör det möjligt att hänga upp och förvara exempelvis takbox, surfingbräda, kajak eller andra skrymmande saker i takhöjd ovanför bilen i garaget.

Miljoner spännen monteras maskinellt i huset varje år. Från vänster: Kenneth Lundberg, vd; Martin Jörnelius, försäljningschef; Sofia Svensson, marknadsansvarig. 

Marknadsledande på lättare lastning och surrning

- Vi är marknadsledande på lättare lastning och surrning och är jättestolta över våra spännband. Flertalet av produkterna är TÜV-godkända och testade på Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut, SP. Vill man ha kvalitet och säkerhet så väljer man Fasty, vi tål att jämföras, säger Sofia Svensson, marknadsansvarig.

Jämför själv! Det svensktillverkade Fasty-spännet (th) har en rejäl öppning och garanterad hållfasthet upp till 400 kg utan att glida. 

Unikt spänne som tål att jämföras

Hon visar ett exempel på importerat spänne och det egna Fasty-spännet där hållfastheten ställs på prov. 
- Tester visar att vårt spänne aldrig släpper greppet medan konkurrenternas glider när man inte klarar kraften. Vi köper allt vårt material lokalt, vi stansar och ytbehandlar hos lokala leverantörer och monterar spännet här i huset. Det ger en unik kvalitet, säger Sofia.

Fasty står för kvalitet, säkerhet och styrka runt om i världen. Även i Australien använder man det svenska spännbandet.

Stor exportmarknad inom sju segment

Fasty producerar spännband inom sju olika segment: Home, Industry, Work/DIY, Agriculture, Adventure, Automotive och Transport. Något som synliggörs i den nya webshopen som lanseras under 2017. 
- Vi är stora i de nordiska länderna men också ute i Europa där vi har samarbete i Tyskland och Frankrike och nu även bearbetar marknaden i Polen. Dessutom är England och Australien viktiga exportländer för oss sedan många år tillbaka, säger Martin Jörnelius, försäljningschef.

Skräddarsydda lösningar för industrin är en omfattande del av Fastys produktion. Här en applikation för att spänna fast avloppstanken i bussar. 

Skräddarsydda applikationer för industrin

Ungefär hälften av Fastys omsättning består av skräddarsydda produkter för industrin. Det handlar om allt ifrån spännband och lyftanordningar till marknadsledande aktörer inom ventilationsindustrin till unika applikationer inom automotive.
- Behöver man en spännrem eller ett spännband är vi den perfekta samarbetspartnern. Vi har också stora möjligheter att kundanpassa produkterna genom att sy in namn, logotyper och slogans. Anpassningsmöjligheterna är oändliga och vi erbjuder även kundanpassade förpackningslösningar, säger vd Kenneth Lundberg.
Fasty grundades 1975 och omsätter ca 30 miljoner SEK samt har 9 st. anställda.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Fasty AB

(Fasty AB)

Telefon: 037117080
Mail: info@fasty.se

Besöksadress:
Terrassv. 1 a
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Terrassv. 1 a
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.fasty.se