Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Måndag 20 januari
Grattis Fabian, Sebastian
Valuta
EUR 10.56 0.01
GBP 12.38 0.00
USD 9.52 0.02
BÖRSEN 12:15
-0.02%

Bockad tråd – det enda raka!

Trådbockning med integrerad efterbearbetning och effektiv logistik - Forshedaverken siktar uppåt och framåt med fokus inställt på kundens bästa.
- Vi tror att man måste vara bäst på det man gör, säger vd Fredrick Martinsson.
Sedan drygt två år tillbaka är han delägare av företaget tillsammans med David Peterson, fjärde generationen i familjeföretaget Forshedaverken. Trådbockning har varit fokus sedan starten 1917 och den nya ägarduon ämnar att stärka detta fokus.
 
"Vi tror på att vara bäst på det man gör!" Delägare Fredrick Martinsson (tv) och David Peterson (th) siktar mot framtiden med ett ännu starkare fokus på trådbearbetning.
 

Renodlar mot trådbearbetning

- Bockad tråd - det enda raka! Vi kommer att renodla mot tråd, säger David Peterson.
Som ett led i detta sålde man under förra året ytbehandlingsdelen som tidigare ingick i Forshedaverken. Men de nya ägarna Ecogalvanic Sweden AB finns kvar i samma fastighet som hyresgäster - och Forshedaverken utnyttjar tjänsterna som tidigare.
- Idag har vi tillgång till det vi behöver utan att äga det, vilket innebär strukturella fördelar. Att hjälpa våra kunder till rätt ytbehandling lämpad för produkten till rätt pris är fortfarande vårt fokus, säger Fredrick Martinsson.
 
Effektiva produktionslösningar genererar affärer, konstaterar Bo Nilsson (th), kvalitets- och miljöansvarig. Ställare Bartek Krasowski ser över bockning, pressning och svetsning som utförs integrerat i produktionscellen.
 

Ny certifiering möter ökade krav

Effektiv produktion med tydligt kundfokus har visat sig vara ett vinnande koncept. 
- Vi har ökat som leverantörer till fordonsindustrin. Som ett led i det arbetar vi efter nya arbetsmiljöstandarden ISO 45001 och kommer att certifiera oss innan året är slut, säger Bo Nilsson, som jobbar med försäljning.
Redan nu är man godkända för nya produkter till fordonsindustrin. Automation och effektiva produktionslösningar är viktigt för att möta kundens krav, inte bara på fordonssidan utan även inom byggsektorn, allmän mekanisk verkstad och konfektion.
 

Löser utmaningar inom konstruktion

Under åren har Forshedaverken löst många specifika utmaningar inom konstruktion och funktion för både kända och mindre kända varumärken. Tråden finns där som komponent men är inte alltid synlig.
- Kunden vet inte alltid att det är just tråd man behöver, men vi hjälper kunden att hitta funktionen och lösningarna, säger Lennart Peterson, logistikansvarig.
 
Tråden är inte alltid en synlig komponent, men det finns undantag. Lennart Peterson, logistikansvarig, visar snörasskyddet NOMO® Beta.
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Forshedaverken AB

(Forshedaverken AB)

Telefon: 0370374750
Mail: info@forshedaverken.se

Besöksadress:
Forsheda kvarnagård 3
33172
Forsheda

Postadress:
Forsheda kvarnagård 3
33172
Forsheda

Webbadress:
www.forshedaverken.se