Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 43
Måndag 19 oktober
Grattis Tore, Tor
Valuta
EUR 10.39 0.03
GBP 11.43 0.02
USD 8.83 -0.01
BÖRSEN 18:42
0.23%

Spikrakt uppåt för möbeltillverkarna

De har ett riktigt bra år bakom sig och ser ingen anledning att slå av på takten. Tillväxtresan fortsätter för Anderssons Mekaniska i Skillingaryd.

 

Formkurvan har pekat uppåt sedan länge och det senaste året har det tagit fart på allvar.

– Vi har vuxit i omsättning med närmare 50 procent vilket tyder på att vi är effektiva hela vägen. Att jobba smart är lätt att säga att man ska göra, men uppenbarligen klarar vi det i någon form eftersom vi fortsätter att växa, konstaterar Göran Kronholm, vd och ägare. 

 

Anderssons Mekaniska växer på alla områden: omsättning, kapacitet och personal.

 

 

Pålitliga och engagerade

 

Det hör ihop med en medveten strategi där Anderssons Mekaniska under flera år har byggt ut verksamheten för att kunna hantera större volymer.

Dels har det handlat om maskininvesteringar, nu senast på svetssidan samt på kantpress där man fördubblat kapaciteten.

– Men det handlar också om en organisation som kan hantera tillväxten. Vi ligger kompetensmässigt rätt, vi uppfattas som pålitliga och engagerade, och det gör oss konkurrenskraftiga i varje steg, säger Göran.

 

Anderssons Mekaniska har hyllats av sina kunder inom möbelindustrin. ”Vi är pålitliga och engagerade” säger Thomas Andersson, delägare.

 

 

Möter ökad orderingång

 

Personalstyrkan närmar sig ett 40-tal och sedan ett år tillbaka jobbar man i tvåskift för att möta en ökad orderingång.

– Vi växer främst med befintliga kunder som känner att vårt jobb och vår långsiktighet gör nytta. Vi ser också en trend i allt mer komplexa produkter med större försäljningsvärde per order, säger Göran.

 

Verksamheten har byggts ut successivt för att hantera större volymer. ”Bland annat har vi fördubblat kapaciteten på kantpress” säger vd Göran Kronholm.

 

Förädlade helhetslösningar

 

Anderssons Mekaniska är legoleverantörer inom rör- och plåtbearbetning. Kunderna finns inom allt ifrån butiksinredning till verkstadsindustri men man är som störst inom förädlade helhetslösningar till möbelindustrin där även ytbehandling, montering och packning ingår.

 

Bland kunderna finns stora och välkända möbelföretag i Skandinavien.

– Designmöbler är vårt segment. Här ser vi trender som handlar om anpassningar och justeringar i de små och mellanstora serierna. Det är ett sätt för våra kunder att skilja sig från konkurrenterna, och som totalleverantör bistår vi kunderna i den resan, säger Göran Kronholm.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Anderssons Mekaniska AB

(Anderssons Mekaniska AB)

Telefon: 037073360
Mail: info@anderssonsmekaniska.se

Besöksadress:
Stenvadet 1 a
56891
Skillingaryd

Postadress:
Stenvadet
56891
Skillingaryd

Webbadress:
www.anderssonsmekaniska.se