Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Jakten på material gav volymrekord

2021 blev ett rekordår – aldrig har så mycket plåt levererats från GA Industri i Smålandsstenar till trogna kunder runt om i Gnosjöregionen.

 

GA Industri har för första gången i historien passerat 100 000 ton i levererat material. Det motsvarar tio Eiffeltorn, eller om du så vill 2 600 passagerarflygplan eller 60 000 personbilar.

– Det har varit en väldig jakt på material för att kunna försörja våra kunders ökade behov, konstaterar Fredrik Lidbacken, marknadschef.

 

80 procent av kunderna inom 20 mils radie

 

Under ett omvälvande 2021 har bristande tillgång och långa leveranstider gjort att materialförfrågningar på plåt kommit från hela världen. Men för GA Industri har fokus legat på de kunder som ligger närmast. Inom en radie av 20 mil har man hela 80 procent av sin kundkrets.

– Därför har vi sagt nej till väldigt många för att kunna försörja våra trogna kunder. Det är väldigt viktigt för oss. Vår uppgift är att finnas kvar som stark aktör så vi kan sköta våra kunders leveranser, säger Fredrik.

 

Trygga leveranser. Från GA Industri i Smålandsstenar transporteras varje dag ca 400-500 ton tunnplåt till kunder i regionen.

 

Förbättrar logistikflödet

 

Och visst har man gått stärkta ur krisen. Utmaningarna till trots blev 2021 ett rekordår, vilket ger goda förutsättningar för att på sikt öka kapaciteten. När GnosjoRegion.se kommer på besök pågår markarbete för att förbättra logistikflödet för de dagliga utleveranserna av formatplåt och skurna band.

– Vi ser en kraftig ökning på just formatplåt, där vår investering i en ny klippsträcka häromåret gett mycket bra resultat, säger Fredrik.

 

Efter rekordåret 2021 bygger GA Industri vidare för att förbättra logistikflödet.

 

Största privatägda aktören

 

Kundkraven på rätt material till rätt kvalitet är höga, och den egna produkten GA Laserstans har blivit en viktig kvalitetsstämpel för GA Industri.

I den senast tillkomna klippsträckan klipps både tjockare material och större format än tidigare, allt medan riktverk och styrsystem har bytts ut på de äldre maskinerna.

– Som tunnplåtsleverantör är vi näst störst i landet, vi är den största privatägda aktören och vi står oss bra i konkurrensen med de stora, förklarar Fredrik Lidbacken.

 

 

”Skurna band har stått för större delen av vår försäljning men vi ser att efterfrågan på formatplåt och vårt varumärke GA Laserstans växer kraftigt.” säger Fredrik Lidbacken.

 

 

FAKTA
GA Industri – ett privatägt stål servicecenter som förser Norden och Baltikum med tunnplåt.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

GA Industri AB

(GA Industri AB)

Telefon: 037134200
Mail: info@gaindustri.se

Besöksadress:
Skruvgatan 3
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Skruvg. 3
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.gaindustri.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår