Vecka 24 Torsdag 13 juni Grattis Aina, Aino
Valuta
EUR 11.22 -0.04 -0.038
GBP 13.28 -0.01 -0.005
USD 10.38 -0.11 -0.107
BÖRSEN 17:30
1.64%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vi levererar det kunden vill ha

Mitt i det svenska stålhjärtat ligger GA Industri, det privatägda stålservice-centret som förser industrin med tunnplåt i rätt kvalitet och dimension.

 

Vi möts på GA Industris 15 000 m2 stora anläggning i Smålandsstenar, där man har dagliga utleveranser av ca 400-500 ton tunnplåt, klippt och skuren i formatplåt och band, allt anpassat efter kundernas önskemål.

 

”Vi ser alltid till att våra kunder får sitt material”, säger Fredrik Lidbacken, marknadschef. Här intill den nya maskinlinjen hos GA Industri.

 

Växande efterfrågan på formatplåt

 

– Skurna band står för cirka 60 procent idag, men vi ser att efterfrågan på formatplåt växer i takt med att industrin investerar allt mer i nya laser- och stansmaskiner, säger Fredrik.

För att möta ökad efterfrågan har GA Industri investerat i en ny maskinlinje som klipper både tjockare material och större format än tidigare, upp till två meter breda och sex meter långa.

– Vi har också satsat hårt på kvalitet de sista åren vad gäller just formatplåt. Kundkraven på planhet är väldigt höga och här har vi kommit långt, säger Fredrik.

 

Efterfrågan på formatplåt växer stadigt och lagret hos GA Industri är välfyllt.

 

GA Laser Stans – en kvalitetsstämpel

 

Förutom den nya maskininvesteringen är även riktverk och styrsystem bytta på de äldre maskinerna, personalen jobbar stenhårt med både maskinell och okulär kvalitetssäkring, och under våren 2021 lanserar GA Industri ett särskilt kvalitetsmärke för att uppmärksamma kunderna på den höga kvalitén.

– Vi kallar det för GA Laser Stans – just för att våra kunder ska upptäcka vilken perfekt produkt det här är för stansning och laserskärning, säger Fredrik.

 

 

GA Laser Stans – den nya kvalitetsstämpeln säkras i noggranna kvalitetskontroller på anläggningen i Smålandsstenar.

 

100 000 ton stål varje år

 

GA Industri startades 1955 av Gunnar Andersson och drivs idag av tredje generationen, fortfarande till hundra procent familjeägt med ett 60-tal anställda.

Årligen säljer man 100 000 ton stål som i huvudsak passerar genom anläggningen i Smålandsstenar. Frågan som många tillverkande industrier ställt sig den senaste tiden är om tillgången kommer att matcha efterfrågan. Men Fredrik Lidbacken tar oron på marknaden med jämnmod:

– Det är ett speciellt läge, men vi har varit med om det här förut. Jag bedömer att tillgången kommer att vara normal igen i mitten/slutet av kvartal två – och vi ser alltid till att våra kunder får sitt material.

 

Det är ett familjeföretag med anor. Henry Gunnarsson var bara 12 år när hans far grundade GA Industri och Henry fick börja hjälpa till. Idag är han 78 år – och tittar ofta till produktionen.

 

 

Fakta GA INDUSTRI AB

GA Industri AB är ett privatägt stål service center som förser Norden & Baltikum med tunnplåt. Vårt stål service center i Smålandsstenar, mitt i Gnosjöregionen, förser tillverkningsindustrin i Norden & Baltikum med tunnplåt i önskade kvaliteter och dimensioner.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

GA Industri AB

(GA Industri AB)

Telefon: 037134200
Mail: info@gaindustri.se

Besöksadress:
Skruvgatan 3
33333
SMÅLANDSSTENAR

Postadress:
Skruvg. 3
33333
Smålandsstenar

Webbadress:
www.gaindustri.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår