Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Måndag 15 augusti Grattis Stella, Estelle
Valuta
EUR 10.51 0.05 0.05
GBP 12.48 0.09 0.094
USD 10.35 0.15 0.15
BÖRSEN 17:24
-0.09%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

80-årsjubilerande GARO på offensiven

De tog tidigt täten inom fordonsladdning, och tillväxten inom GARO fortsätter – med den allra starkaste utvecklingen inom just E-mobility.


– De senaste åren har vi expanderat inom samtliga produktområden. Och att vi har expanderat här i regionen är vi extra stolta över, säger vd och koncernchef Patrik Andersson.

I närområdet har GARO tre produktionsenheter varav två i Gnosjö och en i Värnamo. I Sverige har man 240 anställda och totalt sett i koncernen, med dotterbolag även i Norge, Finland, Irland, Nordirland och Polen, kommer man upp i ca 400 anställda och en omsättning på 903 miljoner SEK (2018).

 

Fordonsladdning växer

 

Många känner igen GARO på det stora utbudet av artiklar för elinstallation.

– Men det som händer inom fordonsladdning är det som brukar intressera de allra flesta, och det är här vi växer som snabbast, konstaterar Patrik Andersson.

När produktområdet infördes var GARO extremt tidiga. Det fanns knappt några elbilar och inga regelverk.

– Under de här åren har vi samlat på oss enormt mycket kunskap och vi är idag Nordens ledande leverantör av laddinfrastruktur för elfordon, säger Patrik.

 

Skarpt läge. Här testas laddstolparna innan de transporteras vidare ut till användare i hela Norden och Europa.

 

Stora inom projekt

 

Kundanpassade projekt är en annan viktig del av GAROS utbud. GARO Montage AB är totalleverantör av kabelskåp, ställverk och centraler. Kundunika lösningar är standard, både för privat och offentlig miljö.

 

Tillfällig el dvs GARO Elflex med strömförsörjning av byggarbetsplatser är ytterligare en viktig del av verksamheten.

– Det handlar bland annat om elcentraler, belysning, värme och torkning. Våra bygglampor har på kort tid blivit en av marknadens mest efterfrågade produkter, och bland våra produktnyheter finns en helt ny värmefläkt som lanserades i maj, berättar Patrik.

 

Kundunikt är standard. Här monteras kabelskåp, ställverk och centraler utifrån varje kunds specifika behov.

 

 

 

Offensiv produktutveckling. Den nya cylinderformade värmefläkten lanserades på marknaden i våras – med digital teknik för enkel styrning och införande av nya funktioner.

 

 

Enklare, bättre och smartare

 

Futuresmart är ett ledord för GARO, som i år firar 80-årsjubileum. Oavsett produktområde vill GARO göra skillnad för framtiden.

– Dessutom försöker vi alltid tänka kundnytta och smidighet både för installatör och slutanvändare, säger Patrik Andersson.

 

Laddad för framtiden. GAROs vd Patrik Andersson är stolt över företagets utveckling och resa – som siktar mot en enklare, bättre och smartare framtid.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och GAROKONTAKTUPPGIFTER

GARO AB

(GARO AB)

Telefon: 0370-332800
Mail: info@garo.se

Besöksadress:
Söderg. 26
33533
Gnosjö

Postadress:
Box 203
33525
Gnosjö

Webbadress:
www.garo.se