Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.02 -0.019
GBP 13.54 -0.01 -0.011
USD 10.89 0.00 -0
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ny teknik i huset och nya patent på gång

Efter förvärvet tidigare i år har Gela Plast utökat kunderbjudandet med extrudering. Många nya projekt ligger i startgroparna – även egna produkter.

 

 

Knappt hade man kommit ur pandemin när nya utmaningar drabbade industrin – men Mattias Uhlmann som äger och driver Gela Plast i Anderstorp ser ändå förhoppningsfullt på framtiden.

– Det händer mycket här hos oss, konstaterar han med ett leende. Den största förändringen syns ute i produktionen där två extruderingslinjer har tagit plats efter sommaren.

– Förvärvet av Merplast i ­Ängelholm har gett oss ny teknik i huset. Vi flyttade hit allt inkråm och egna produkter bland annat inom dental och konsu­ment­­produkter, berättar Mattias.

 

Förutom formsprutning med kapacitet mellan 25 och 500 tons låskraft så kan legotillverkarna Gela Plast i Anderstorp nu även erbjuda extrudering.

 

 

Tvåskift och fler anställda

 

Sedan förvärvet har Gela Plast gått upp i tvåskift och utökat personalen med fler anställda. Även om en lågkonjunktur ser ut att ligga framför oss så ser Mattias tillväxtmöjligheter.

– Det som är roligt är att vi har så mycket nytt på gång. Många projekt är på väg in i huset, nya verktyg landar här om någon månad, och vi har många förfrågningar där man i princip har sagt ja. Så även om marknaden går ner så ser jag att vi kommer att ha att göra framåt.

 

Flera nya projekt är på väg in och Mattias Uhlmann ser särskild tillväxtpotential inom frilufts­relaterade konsumentprodukter.

 

 

Växer med egna produkter och patent

 

Ett område som gick starkt framåt under pandemin och som även fortsatt ser ut att växa är marknaden för friluftsaktiviteter. Och efter en lång startsträcka med den egna produkten GelaLight, en liten och otroligt lätt multilampa med patenterad fästanordning, så har man äntligen släppt produkten på marknaden där den finns tillgänglig via webbshopar som AstroSweden och Smarta Saker.

– Ja, nu rullar vi och hoppas på en stark försäljning, säger Mattias. Legoleverantören Gela Plast fortsätter även att utveckla sina egna produkter till fönster- och byggindustrin med nya patent.

– Vi har anställt en säljare som kommer att jobba heltid med våra egna produkter, säger Mattias.

 

En smart wearable – GelaLight – har släppts på marknaden och rullar nu ut till kunder. En multilampa som kan fästas både på textil och på magnetiska ytor.

 

 

FAKTA
Gela Plast – vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gela Plast AB

Telefon: 0371-52 32 70
Mail: info@gela.se

Besöksadress:
Långgatan 6
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Långg. 6
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.gelaplast.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår