Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Torsdag 7 juli Grattis Klas
Valuta
EUR 0.00 0.00 0
GBP 12.58 0.02 0.016
USD 10.55 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Vi vill, vi kan och vi vågar!”

I nya lokaler och med ny vd tar Gela Plast sitt språng mot framtiden. Snabba omställningar under Coronakrisen har gett oväntad medvind för företaget.

 

 

Produktionen av skyddsvisir tog snabbt fart när bristen av skyddsmaterial inom vård och omsorg blev tydlig. Och det är liksom signifikativt för Gela Plast att agera snabbt och flexibelt. Företaget förfogar över 15 formsprutningsmaskiner med kapacitet mellan 25 och 350 tons låskraft – och drivs av ett taggat gäng med 8 medarbetare.

 

Snabba och flexibla. På bara tre dagar hade Gela Plast ställt om till produktion av skyddsvisir.

 

Satsar med tro på framtiden

 

– Gela Plast har varit lite av en doldis men det ska vi ändra på. Vi vill vara en attraktiv arbetsplats och bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke, säger Mattias Uhlmann, ny vd och ägare.

– Nu satsar vi rejält med flytten till nya lokaler på Långgatan i Anderstorp, säger Mattias.

Med ett stort antal kunder inom byggbranschen har verksamheten hos Gela Plast ännu inte drabbats så hårt av Coronakrisen.

– Vi har en positiv trend bakom oss och vi ser en framtid där vi är på rätt väg, konstaterar Mattias.

 

Mattias Uhlmann är ny vd och ägare av Gela Plast AB i Anderstorp – som nyligen flyttat till nya lokaler och därmed skapat möjligheter till ytterligare tillväxt.

 

Utvecklar och säljer egna produkter

 

Mot byggindustrin jobbar Gela med ett antal egna produkter. Man har ett stort sortiment av bland annat glasklossar, handtag, plastspik, fixeringskilar, isolerskruvar, markdistanser och läggningssatser för golv. Hela 40 procent av omsättningen handlar om egna produkter.

– Isolerskruven som vi producerar och säljer till gjutindustrin är ett exempel på produkt där vi ligger väldigt långt framme, berättar Mattias.

 

Isolerskruven är en av Gelas egna produkter – en storsäljare till gjutindustrin.

 

Legoproduktion inom många segment

 

Till detta kommer legoproduktionen inom formsprutning där man också erbjuder kringtjänster som efterbearbetning, montering och packning. Allt utifrån högt ställda krav på service, kompetens och kvalitet.

– Som kund hos oss kan du förvänta dig stor flexibilitet, en kunnig och engagerad personal och en kostnadseffektiv produktion, säger Mattias. Inför framtiden vill Gela Plast fortsätta att bygga nätverk och samarbeten inom regionen – och bredda sin plattform för de egna produkterna.

– Vi vill, vi kan och vi vågar utvecklas tillsammans med våra kunder, säger Mattias.

 

 

 

FAKTA Gela Plast AB
Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gela Plast AB

Telefon: 0371-52 32 70
Mail: info@gela.se

Besöksadress:
Långgatan 6
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Långg. 6
33423
Anderstorp

Webbadress:
www.gelaplast.se