Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

AVANCERAD PLÅTBEARBETNING I VÄRLDSKLASS

Drivkraften är att ständigt effektivisera och utveckla plåtbearbetningen – och att bli bäst i Europa på plåt. GLS Industries är starkare än någonsin.

 

– På mindre än ett år har vi investerat nära 20 miljoner på enheterna i Ljungby och Gnosjö. Bland annat i en ny 8kW fiberlaser och en toppmodern 230-tons kantpress med verktygsväxling i Ljungby. I Gnosjö har vi köpt en HG ATC, även den med automatisk verktygsväxling. Här satsar vi, säger vd Jens Petersson nöjt.

 

Senaste tillskottet på kantpressidan i Gnosjö där nu ställtiderna kortas tack vare automatisk verktygsväxling.

 

Väl rustade i gruppen

 

Företagsgruppen lanserades officiellt i höstas och visst är GLS Industries fortfarande nya som koncern, men när det kommer till erfarenhet och kapacitet är man väl rustade: anläggningen i Gnosjö, GLS Laserstans, med sin styrka inom tunnplåt och höga volymer; GLS OG Teknik i Värnamo med kapacitet på mellansegmentet, mindre serier och snabba omställningar – och senaste förvärvet, GLS Henjo, med fokus på tung industri. Dessutom har GLS Henjo egen pulver­lackering och stor kapacitet inom svetsning.

 

Paneler klara för leverans, utmärkta produkter för de tre vikmaskiner som finns i Gnosjö.

 

 

Flexibilitet och stabilitet

 

– Vår bredd i GLS Industries gör att vi kan lägga produktionen där det passar bäst och produkterna blir som mest kostnadseffektiva för kunden. GLS Industries erbjuder både flexibilitet och stabilitet, säger Jens. Att ha ett gemensamt ansikte utåt som grupp gör också att GLS Industries kan attrahera lite större kunder och framför allt större projekt.

Trenden inom all plåtbearbetning är att batcherna minskar och kraven på reducerade ställ­tider ökar. Det bästa sättet att möta kundernas krav, menar Jens, är att fortsätta med offensiva investeringar och en hög tekniknivå.

 

”Att hela tiden flytta fram positionerna är viktigt. Vi ska hela tiden bli lite bättre – och hjälpa våra kunder till bättre affärer”, säger vd Jens Petersson.

 

Digitaliseringens möjligheter 


– Vi ser till exempel mer och mer av digital­isering och uppkopplade maskiner. Produktionsuppföljning är något som de flesta maskintillverkare erbjuder i dag och det är definitivt något vi kommer att få se mer av, konstaterar Jens.

Samtidigt är tillgången till stora mängder data ingen självklar nyckel till utveckling.

– Om du som organisation ska släppa på det stora dataflödet måste du lära dig tolka data och agera på det du faktiskt får fram. Du kan inte bara mäta för mätandets skull, menar Jens. GLS Industries har valt att använda särskilda system för produktionsuppföljning.

 

Den senaste kantpressen i Ljungby, med plats för 120 meter verktyg. Här man kan bocka 4 meter långa detaljer med en presskkraft på 230 ton.

 

Kompetensutveckling för kunder


I sin strävan efter 100 procent nöjda kunder har man också startat något som kallas GLS Academy, en unik kompetensutveckling där kunder bjuds in till en inspirerande utbildning med fullspäckat schema, bestående av före­läsning och workshop – allt i omedelbar närhet till produktionen.

– I december hade vi SSAB här som föreläste om möjligheterna med höghållfasta material, och vårt mål är att erbjuda två föreläsnings­tillfällen varje år, säger Jens. 

 

Förbättringsfabriken – för ökad delaktighet


En annan avgörande fråga för ett företag som vill vara bäst på plåt är hur du förvaltar din viktigaste resurs – personalen. Jens kallar dem för ambassadörer, som sprider en personalkultur och ett arbetsklimat som gör att man tillsammans når både högre och längre.

För Jens karaktäriseras GLS-andan av stolthet och delaktighet. Internrekryteringar är vanligt, där medarbetare ges möjlighet att växa och utvecklas i företaget. När GLS Laserstans gjorde sitt bästa resultat någonsin förra året fick medarbetarna del av vinsten i form av en julbonus, vilket är ett sätt att stärka delaktighet.

– Varje år jobbar vi också med något vi kallar ”Förbättringsfabriken”, en kickoff där alla ges möjlighet att vara med och påverka. Det är viktigt. Jobba måste ju alla göra, så varför inte försöka ha lite roligt under tiden. Det blir ju lättare då, säger Jens och ler. 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Patrik LeonardssonKONTAKTUPPGIFTER

GLS Laserstans AB

(GLS Laserstans AB)

Telefon: 0370333240
Mail: gnosjo@glsindustries.com

Besöksadress:
Platåvägen 2
33525
Gnosjö

Postadress:
Fabriksgatan 7
34131
Ljungby

Webbadress:
glsindustries.com