Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

De tar plåtbearbetningen in i framtiden

Bygget är färdigt, maskinerna inflyttade och orderboken välfylld. Nu söker Gnosjö Laserstans ytterligare personal för att bygga vidare på framgången.
Det har varit ett år präglat av bolagsfusion och tillbygge. I september flyttade Gnosjö Laserstans in i de nya lokalerna - som har medfört ett stort lyft för hela personalstyrkan.
- Det allra finaste vi byggt är den nya personalmatsalen och det känns väldigt roligt. Alla har uppskattat både de nya produktionslokalerna och våra nya personalutrymmen. Vi är en modern arbetsplats med bra personalpolitik, säger Jens Petersson, VD.

Den nya personalmatsalen är kronan på verket i Gnosjö Laserstans nya lokaler. 
"Vi vill vara en modern och attraktiv arbetsplats" säger vd Jens Petersson.

Fortsatt rekrytering i växande verksamhet

Idag består personalstyrkan av 60 anställda och bara under det senaste halvåret har man rekryterat flera personer inom lager, montering, kantpress, laser och stans. Fortfarande ligger annonser ute på hemsida, på sociala medier och i lokalpress.
- Vi söker hela tiden duktig personal för att bygga vidare på framgången. Och just på sociala medier har vi fått ett otroligt gensvar när vi sett hur annonser delats och taggats, konstaterar Jens.

Efter ett år som präglats av bygge och flytt har både maskiner och personal landat. Nu söker Gnosjö Laserstans ytterligare personal för att växa vidare.

Delaktighet och motivation i personalstyrkan

Lika viktigt som arbetet utåt är arbetet inåt, menar han. Att skapa en god arbetsmiljö där de anställda känner delaktighet och motivation att förverkliga och utveckla företagets kärnvärden - enkel, snabb och modern plåtbearbetning.
- Jag tycker generellt att vi ser ett fantastiskt engagemang och jättefin mentalitet på folk som arbetar i den här bygden. Men det kommer inte av sig självt, säger Jens.
För Gnosjö Laserstans har det handlat om ett mångårigt LEAN-arbete som samlat personalen i gemensamt fokus kring centrala målsättningar. Man har också ett bonussystem för alla anställda, direkt kopplat till resultatet.
- Det skapar en känsla av delaktighet som är viktig, säger Jens.

Befintlig maskinpark har utökats med bland annat ny stansmaskin, nytt bockcenter och ny kantpress. 

Ökad omsättning och nya maskininvesteringar

Förra året omsatte Gnosjö Laserstans 100 miljoner SEK. Målet i år sattes till 110 miljoner.
- Och där ser vi ut att landa nästan på kronan. Det är inte dåligt med tanke på att vi byggt och flyttat under året, konstaterar Jens.
Man har också investerat i nya maskiner under året. Bland annat har man köpt in en ny stansmaskin och ett bockcenter.
- Nu har vi gott om kapacitet att växa vidare, och det är därför vi också söker ytterligare personal för att fylla upp skiften, säger Jens.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

GLS Laserstans AB

(GLS Laserstans AB)

Telefon: 0370333240
Mail: gnosjo@glsindustries.com

Besöksadress:
Platåvägen 2
33525
Gnosjö

Postadress:
Fabriksgatan 7
34131
Ljungby

Webbadress:
glsindustries.com