Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Energibesparing ger hållbara resultat

Hållbarhet är ett solklart val för GLS – och även för deras kunder. Allt fler jobb plockas hem från Asien och produktionen går för högtryck.

 

– Jag tror att coronapandemin har fått ännu fler att tänka om när det gäller sourcing från Asien. Senast igår fick jag kvitto på det när vi räknade på grejer som tidigare varit producerade i Kina, och jag tror att fler än vi känner av den här omställningen, säger vd Jens Petersson.

 

”Vårt långsiktiga mål är att bli helt klimatneutrala och till och med CO2-positiva genom att klimatkompensera för vår inverkan”, säger Jens Petersson.

 

Installerat solcellsanläggning i Gnosjö

 

Delvis är det en fråga om frakter men i grund och botten handlar det om hållbarhet, menar Jens. Att man som kund i allt större utsträckning gör sitt val av leverantör utifrån hur man jobbar med hållbarhetsfrågor. GLS Industries tänker fortsätta på inslagen linje.

Solcellsanläggningen på 254 kvm som installerades i Gnosjö i november 2020 är en synlig åtgärd men mycket mer har skett bakom kulisserna.

– Energibesparingen hos oss består till stor del av att vi bytt ut gammal teknik, konstaterar Jens.

 

Installation av solcellsanläggning, byte till LED-belysning, installation av rörelsedetektorer och en övergång till hybridbilar – några exempel på GLS Industries hållbarhetsarbete.

 

El- och energieffektivisering gör skillnad

 

Han berättar att omsättningen under de sju senaste åren har dubblerats men att elförbrukningen ligger kvar på samma nivå som 2013.

– Det är ett direkt resultat av ett aktivt arbete med el- och energieffektivisering.

Sedan i början av 2021 har vi också gått från tre siter till två. Koncernmässigt har vi blivit mer energieffektiva, säger Jens.

Hela anläggningen i Värnamo, GLS OG Teknik, har med all utrustning, produktion och personal flyttat in i GLS Laserstans i Gnosjö.

 

Produktionen går för högtryck hos GLS Industries. Sedan 2013 har man dubblerat omsättningen – men ligger kvar på samma elförbrukning.

 

Förvärv av BINGE Container

 

Anläggningen i GLS Henjo i Ljungby har också fått tillökning efter förvärvet av BINGE Container i Halmstad. BINGE är en bottentömmande container som effektiviserar hantering av industriavfall.

– Affären blev klar i januari, all produktionsutrustning har flyttats till Ljungby och det känns riktigt kul att vi som underleverantörer får en egen produkt med jättepotential för tillväxt, säger Jens.

 

Med förvärvet av BINGE Container har GLS fått en egen produkt som nu tillverkas i Ljungby. Jens Petersson tillsammans med produktionschef Kalle Meijer.

 

 

 

FAKTA GLS INDUSTRIES AB

En komplett plåtleverantör, från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Enastående teknik och hög kapacitet vid våra tre produktionsenheter.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & GLS IndustriesKONTAKTUPPGIFTER

GLS Laserstans AB

(GLS Laserstans AB)

Telefon: 0370333240
Mail: gnosjo@glsindustries.com

Besöksadress:
Platåvägen 2
33525
Gnosjö

Postadress:
Fabriksgatan 7
34131
Ljungby

Webbadress:
glsindustries.com