Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Nya tider för effektiv plåtbearbetning

Nybygge, ny hemsida och ny logotype. Gnosjö Laserstans tar ett rejält kliv in i framtiden när två bolag slutligen blir ett.
- Vi ser fler synergier än vad vi tänkte i första läget. Allt har gått över förväntan, säger VD Jens Pettersson.

Nybygge fogar samman fastigheter

Det var för två år sedan som Gnosjö Laserstans förvärvade Gnosjö Lasercentrum. Vid årsskiftet 2015/2016 blir de två bolagen ett, något som tydliggörs genom det pågående bygget som sammanbinder de båda lokalerna. Investeringen på mellan 15 och 20 miljoner resulterar i 2000 m2 som kommer att utgöras dels av ny produktionsyta, dels av personalutrymmen med ny matsal och omklädningsrum. Produktionslokalerna beräknas vara färdiga den 1 februari och övriga utrymmen den 1 maj.

Byggnadsarbetet på Platåvägen i Gnosjö innebär också att man kommer att leda ner en ny väg på framsidan samt köpa in mark för ny parkering. "Vi tar det stora greppet på en gång för vi tror på framtiden" säger Jens Pettersson, VD Laserstans.

Ökad kapacitet och omsättning

Vad är vinsterna så här långt av sammanslagningen?
- Vi har blivit mer effektiva och kan klara av att fördela jobben bättre eftersom vi utnyttjar de olika resursområdena i bolagen, både vad gäller maskiner och människor. Vi klarar också toppar och stora jobb bättre tack vare de resurser vi har att tillgå, säger Jens Pettersson.
Under den här tiden har Laserstans också ökat i omsättning.
- Och det är en ökning som vi inte skulle ha klarat av utan förvärvet av Lasercentrum, säger Jens.

Ny logotype och ny hemsida offentliggjordes i samband med årets Elmia Subcontractor. Gnosjö Laserstans tar greppet om framtiden. Man har sex laserkällor att tillgå och erbjuder även tjänster inom stansning, bockning och efterbearbetning.

Två företag blir ett

När två bolag nu slutligen blir ett vid årsskiftet kommer kunderna inte att märka någon större förändring, menar Jens. Den största skillnaden märks internt.
- Funktionsmässigt blir det bättre för alla och jag tror att de flesta redan har märkt det. Den enda praktiska skillnaden för Lasercentrums kunder är att de får sin faktura från Gnosjö Laserstans istället.
Internt för oss kommer det däremot att göra stor skillnad när vi slipper fakturering mellan bolagen. Det var bra att vi tog de här två åren för att smälta ihop våra två företagskulturer. Nu har de sista bitarna fallit på plats, säger Jens Pettersson.

Med hjälp av 3D-simulering har man redan testat produktionsflödet i de nya lokalerna. "Det är en del av Lean-tänket för maximal effektivitet" säger VD Jens Pettersson.

Motiverad personal

Totalt får det nya Laserstans ett 50-tal anställda. Och det är en sammansvetsad och motiverad personalstyrka, menar Jens.
- Vi har nyligen gjort ett avslut på produktionslyftet och jag tycker att det har märkts tydligt att personalen har gillat att jobba med de här frågorna. Vi vet att vi är som mest effektiva när vi skapar värde och nytta för våra kunder, säger Jens Pettersson.
Och kunderna uppskattar förbättringsarbetet.
- Vi har bra koll på vår verksamhet och det inger lika stort förtroende som god kapacitet.KONTAKTUPPGIFTER

GLS Laserstans AB

(GLS Laserstans AB)

Telefon: 0370333240
Mail: gnosjo@glsindustries.com

Besöksadress:
Platåvägen 2
33525
Gnosjö

Postadress:
Fabriksgatan 7
34131
Ljungby

Webbadress:
glsindustries.com