Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Offensiva satsningar skapar tillväxt

De tar plåtbearbetningen till nästa nivå. Gnosjö Laserstans fortsätter att växa med förvärvet av OG Teknik i Värnamo och pågående lagerutbyggnad.

 

– Vi har satt ett mål inför 2020 och det har krävt en hel del investeringar. Allt ifrån förvärvet av Lasercentrum 2013 och fusionen av företagen 2016 till maskininvesteringar och tillbyggen. Totalt sett har vi investerat en bit över 100 miljoner sedan början av 2013, säger vd Jens Petersson.

 

Utökad svetskompetens


Förvärvet av OG Teknik i Värnamo som genomfördes i november 2017 var ett strategiskt drag för att utöka svetskompetensen.
– Det innebär bland annat att vi fått tillgång till en modern automatiserad svetsavdelning, dessutom med fyra licensierade svetsare. Det är ett bra komplement som ger ökad kapacitet för båda bolagen, konstaterar Jens.
Tillsammans omsatte bolagen 150 miljoner SEK förra året.

 

Förvärvet av OG Teknik i Värnamo förra året ger utökad kapacitet med en modern, automatiserad svetsavdelning.

 

Tillbygge av nya lager


Just nu pågår också ännu ett tillbygge i Gnosjö Laserstans lokaler på Platåvägen. Inkommande material som tidigare förvarades i tält får nu egen lageryta med portar in till stansavdelning och laserskärning för smidig logistik. Dessutom byggs ett större ämneslager som ökar flexibiliteten gentemot kunderna. Lägg därtill tre nya portar för utlastning av gods.
– All produktion är ju kundorderstyrd idag men med det nya ämneslagret kan vi korta ledtiderna för kunden. Vi förbättrar våra flöden – och med nästa tillbygge kommer det att bli riktigt, riktigt bra! säger Jens.
Förutom de 9000 kvm fabriksyta som blir resultatet när bygget är färdigställt under våren så räknar man nämligen redan på nästa byggprojekt.

 

Med tillbygget av två nya lagerlokaler samt tre nya lastkajer omfattar fabriksytan ca 9000 kvm. ”Men vi kommer att bli ännu större” säger vd Jens Petersson.

 

Utbyggt affärssystem och växande personalstyrka


Andra förbättringar som gjorts under året är ett utbyggt affärssystem med streckkodsmärkta pallplatser och truckar utrustade med digitala handenheter. Produktionen går för högtryck och efter semestern räknar man med att köra igång helgskift. Personalstyrkan fortsätter också att växa, idag har Gnosjö Laserstans 66 anställda.

 

Bästa kunderbjudandet – effektiv och modern plåtbearbetning. Säljare Åke Svenningsson är på väg ut på kundbesök.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh och Gnosjö LaserstansKONTAKTUPPGIFTER

GLS Industries AB

(GLS Industries AB)

Mail: gnosjo@glsindustries.com

Postadress:
Platåv. 2
33532
Gnosjö

Webbadress:
glsindustries.com