Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Tillsammans når vi högre och längre”

Här visas ett nytt ansikte utåt – GLS Industries samlar en unik bredd och kapacitet inom plåtbearbetning med tre välutrustade produktionsenheter.

 

Expansiva Gnosjö Laserstans förvärvade OG Teknik i Värnamo för deras spetskompetens inom svetsning. Så småningom stod det klart att även Henjo i Ljungby skulle bli en del av Sveriges kanske mest hungriga och utvecklingsbenägna organisation inom plåtbearbetning.

– Tillsammans är vi otroligt kompletta och starkare än någonsin. Visionen är att vi ska bli Europas ledande plåtbearbetare, säger Jens Petersson.

 

Sheet metal processing reaching higher! Jens Petersson och Anders Larsson tillsammans med medarbetare i GLS Industries.

 

 

En av Sveriges största aktörer inom plåt

 

Han är vd för Gnosjö Laserstans och OG Teknik samt koncernchef i GLS Industries. Anders Larsson, vd för Henjo är marknadschef i GLS Industries, och tillsammans har de stakat ut riktningen för en av Sveriges största och mest kompletta leverantörer av plåtbearbetning.

– Vår starka drivkraft att skapa effektivare plåtbearbetning har gjort att vi format en verksamhet där snabbhet sitter i ryggmärgen, säger Jens.

 

 

Enastående teknik och arbetssätt

 

Oavsett om det gäller bockad tunnplåt eller mer avancerade plåtprodukter, kortare serier eller högvolymsproduktion, så har GLS Industries lösningen.

– Vi har de bästa maskinerna, vi kör dygnet runt och har en friktionsfri projektprocess. Tillsammans har vi en högre kapacitet, en slimmad produktion och ett ännu bredare erbjudande. Vi kan leverera nästan vad som helst inom plåtbearbetning – och dessutom matcha tajta leveranstider, säger Jens.

 

GLS OG Teknik - starka inom mindre serier och snabba omställningar.

 

Smart fördelning mellan enheterna

 

På anläggningen i Gnosjö är man starka inom tunnplåt och höga volymer. I Värnamo ligger fokus på mellansegmentet i tjocklek. Man erbjuder svetsning, trumling och möjlighet till snabba omställningar för mindre serier.

 

GLS Laserstans – starka inom tunnplåt och höga volymer.

 

 

Anläggningen i Ljungby levererar större och kraftigare detaljer med fokus på tung industri. Dessutom bidrar Henjo med egen pulverlackering och större kapacitet inom både manuell och robotsvetsning.

Tillsammans har GLS Industries 140 anställda och en omsättning på ca 280 miljoner SEK.

 

GLS Henjo – starka inom tjocka material och avancerad svetsning, bland annat till tung industri och automotive.

 

 

Lanserar GLS Industries på Elmia

 

Förutom bred kapacitet tillsammans räknar Jens också med goda synergieffekter.

– Vid hög beläggning kan vi erbjuda en flexibilitet mellan enheterna och vi kan till exempel påbörja jobb här i Gnosjö och erbjuda ytterligare förädling i Värnamo eller Ljungby.

 

Under Elmia Subcontractor lanseras GLS Industries på bred front. Ny hemsida släpps i anslutning till detta. Samtidigt ligger man i startgroparna för GLS Academy, en utbildningssatsning som ska ge kunder möjlighet till kompetensutveckling.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: GLS IndustriesKONTAKTUPPGIFTER

GLS Laserstans AB

(GLS Laserstans AB)

Telefon: 0370333240
Mail: gnosjo@glsindustries.com

Besöksadress:
Platåvägen 2
33525
Gnosjö

Postadress:
Fabriksgatan 7
34131
Ljungby

Webbadress:
glsindustries.com