Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05 Söndag 5 februari Grattis Agata, Agda
Valuta
EUR 11.39 0.06 0.06
GBP 12.72 0.00 0
USD 10.55 0.17 0.169
BÖRSEN 17:30
0.35%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

”Välkommen till Förbättringsfabriken!”

Teknik i all ära. För att leverera avancerad plåtbearbetning i världsklass måste du som GLS Laserstans även investera i människan bakom maskinen.

 

– Vi har jobbat hårt med effektivitet och förbättringar utifrån ett produktionsperspektiv. Bara första kvartalet i år har vi investerat 25 miljoner i maskinparken. Men maskiner i all ära, vi behöver också investera i vår personal, säger vd Jens Petersson.

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök i Gnosjö denna måndag står produktionen stilla. All personal jobbar i stället tillsammans i grupper med att prata om vad som funkar bra och vad som skulle kunna göras bättre – detta genom det återkommande konceptet Förbättringsfabriken där företaget samlar sina anställda 1-2 gånger per år för att arbeta med utvecklingsfrågor.

Vad kan GLS Laserstans som arbetsplats erbjuda? Och hur kan vi erbjuda ännu fler möjligheten att bli en del av arbetsgemenskapen?

 

”Välkommen till GLS Laserstans – Förbättringsfabriken!” hälsar Liv Hultén och Jens Petersson.

 

Från 40 till 80 anställda

 

– Att stänga ner produktionen en hel arbetsdag är en stor investering, men vi ser det här som så viktigt, förklarar Jens.

De senaste åren har präglats av stark tillväxt. Under en period på några år har GLS Laserstans gått från 40 till 80 anställda. Lägg därtill en pandemi som efter en kort svacka övergick i ett extremt produktionstempo.

– Vi har haft ett otroligt tryck de senaste två åren och det är klart att det sliter. Känslan att hela tiden känna att man inte räcker till är väldigt påfrestande, säger Jens.

 

GLS Laserstans växer kraftigt och rekryterar brett inom alla avdelningar, från beredning, laser och stans till kantpress, lager, montering och operativt inköp.

 

Vill vara den bästa arbetsgivaren

 

Och därför är det så viktigt att, som HR-chef Liv Hultén konstaterar, ”lägga sig platt och lyssna till personalen”.

– GLS Laserstans har alltid varit ett bolag som har prioriterat att alla ska trivas och känna sig delaktiga. När man växer så snabbt som vi har gjort så kan man också få lite växtvärk, men från ledningen är målet tydligt att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare, säger Liv.

Och en stark vi-känsla bland engagerade medarbetare gör underverk, både för arbetsmiljö för slutresultat.

– Det här är något som gynnar både oss och våra kunder, säger Jens.

 

Engagerade medarbetare är nyckeln till framgångsrik produktion. Därför investerar GLS Laserstans i trivsel och delaktighet på arbetsplatsen.

 

 

FAKTA
GLS Laserstans – en komplett plåtleverantör, från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Enastående teknik och hög kapacitet vid våra två produktionsenheter.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Creative Works

 KONTAKTUPPGIFTER

GLS Laserstans AB

(GLS Laserstans AB)

Telefon: 0370333240
Mail: gnosjo@glsindustries.com

Besöksadress:
Platåvägen 2
33525
Gnosjö

Postadress:
Fabriksgatan 7
34131
Ljungby

Webbadress:
glsindustries.com