Vecka 22 Måndag 27 maj Grattis Beda, Blenda
Valuta
EUR 11.54 -0.03 -0.029
GBP 13.57 -0.01 -0.013
USD 10.64 -0.03 -0.029
BÖRSEN 15:14
0.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Från idé till verklighet i plåtverkstan

Legosvetsning, metallförädling, konstruktion och tillverkning av hundartiklar – Gnosjö Svetsindustri är plåtverkstaden där ingenting är omöjligt.

 

 

– Prototyper och små serier är en styrka. Här finns enorm erfarenhet i huset av att jobba med förädling av all slags metall, säger Jonas Gollwitzer, ny delägare i Gnosjö Svetsindustri. Och som namnet antyder spelar svetsningen en särskild roll i verkstaden på Marieströmsvägen i Gnosjö.

– Svetsa är vi proffs på, och därför får vi mycket jobb. Nästan alla industrier har en liten svetsavdelning idag, men ändå har vi fullt upp, och det måste betyda att vi gör det bra, konstaterar Jonas.

 

Ny delägare och nytt varumärke i huset. ”Vi utvecklas och går framåt”, säger Jonas Gollwitzer (th), här tillsammans med Jörgen Nilsen (tv).

 

Från skiss till unik slutprodukt

 

Inställningen att ingenting är omöjligt genererar också uppdrag. Jörgen Nilsen, även han delägare, har jobbat på Gnosjö Svetsindustri i mer än 30 år och är specialist på hantverksmässiga speciallösningar.

– Det är Jörgens anda, att vara uppfinnare, och vi är alla väldigt lösningsorienterade, förklarar Jonas.

Många gånger börjar det så enkelt som med en handritad skiss. Resultatet kan bli en helt unik slutprodukt, med beställare som Moderna Muséet i Stockholm eller Stavangers flygplats.

 

Förvärv av KP Hundartiklar

 

Sedan hösten 2021 har också Gnosjö Svetsindustri tillverkning av egna produkter. Förvärvet av KP Hundartiklar i Kulltorp innebär att man tagit över både varumärket och all produktion av hundgårdar, valphagar och kombiburar.

– Vår ambition har varit att komplettera vårt erbjudande med egna produkter och nu har vi ett ben till att stå på. Härifrån kommer vi att fortsätta framåt och utvecklas, säger Jonas Gollwitzer.

 

 

 

Sedan 2021 äger Gnosjö Svetsindustri varumärket KP Hundartiklar – och producerar hela sortimentet av hundburar, grindar, hundgårdar och valphagar.

 

Både det vanliga och det ovanliga

 

Gnosjö Svetsindustri har sju anställda och kärnan i kunderbjudandet är legosvetsning samt stål- och plåtbearbetning i alla förekommande material. Även om fokus ligger på mindre serier kan automatiserade processer möjliggöra även långa serier, och slutprodukten inkluderar ofta även andra material som läder, trä och plast.

– Vi kombinerar material, komponenter och ytbehandling till din slutprodukt och löser både det vanliga och det ovanliga, säger Jörgen Nilsen.

 

 

FAKTA
Gnosjö Svetsindustri – vi gör verklighet av din idé! Svetsning, plåtbockning, plåtklippning och automatisk rörkapning samt även konstruktion av prototyper och små serier.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Gnosjö SvetsindustriKONTAKTUPPGIFTER

Gnosjö Svetsindustri AB

(Gnosjö Svetsindustri AB)

Telefon: 0370501655
Mail: info@gnosjosvets.se

Besöksadress:
Marieströmsv. 1
33532
Gnosjö

Postadress:
Marieströmsv. 1
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.gnosjosvets.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår