Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.37 0.02 0.018
GBP 13.13 0.03 0.029
USD 10.36 0.04 0.037
BÖRSEN 12:29
0.73%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Alltid på väg – med livets förnödenheter

Om inte deras bilar rullade skulle många sitta hungriga och sakna sina mediciner. Gnosjö Trafik förser både regionen och hela länet med förnödenheter.

 

 

Varje natt levereras läkemedel till närmare 60 apotek runt om i hela Jönköpings län, och i Värnamo förser man både äldreboenden och skolor med dagliga matleveranser. Men så pratar vi också om anrika Gnosjö Trafik AB med rötter ända tillbaka till 1928 då kombinerade bussar och lastbilar fungerade både som mjölkbud och kollektivtrafik.

 

Dagliga transporter av mat till äldreboenden och skolor i Värnamo kommun är en viktig del av verksamheten.

 

Det lilla lokala transportbolaget

 

– Verksamheten renodlades 1997 och efter att vi slutade som ombud för Schenker år 2000 har det gått rakt uppåt för oss. Med fria händer att göra våra egna kundupplägg har vi vuxit rejält eftersom våra kunder uppskattar det lite mindre, enkla och lokala, säger Hans Hellström.

Hans äger och driver Gnosjö Trafik tillsammans med Bengt Ljungqvist, båda med lång historik inom företaget och i själva Gnosjöregionen.

– Det är en fantastisk bygd att jobba i. Unik, måste man nog säga. Gnosjöandan märks av, här håller man ihop och hjälper varandra.

 

Rättvisa och klimatsmarta transporter är viktiga för Gnosjö Trafik, som anslutit sig både till Fair Transport och Klimatklivet. ”Det är en spännande bransch”, konstaterar (tv) Bengt Ljungqvist och (th) Hans Hellström.

 

Präglas av familjär anda

 

Den varma och personliga andan präglar också Gnosjö Trafik, som med sina 75 anställda lyckats behålla en familjär atmosfär.

– Vi märker att våra kunder uppskattar att man kan ringa till oss för att göra en bokning och att det finns ett känt ansikte bakom luren, säger Bengt.

Samtidigt växer andelen webbokningar sedan man för några år sedan gick över till ett nytt trafikprogram med EDI. Här synkas de 50 bilarna och här tajmas godsflödet in från kunder och mellan Gnosjö Trafiks olika lager och terminaler.

 

Här är hjärtat hos Gnosjö Trafik. Trafikledningen synkar bokningar med 50 bilar som rullar ute på vägarna – varav tio mindre ekipage samordnas för snabbtransporter.

 

Skapar mervärden för kunden

 

– Vi jobbar mycket med lager och trepartslogistik, det är något som växer hos oss. Förutom lagerterminaler i Gnosjö och Värnamo, har vi även externa lager i Anderstorp, Hillerstorp och Åsenhöga. Totalt har vi extern lageryta på ca 6000 kvm. Det skapar ett mervärde för kunden, säger Hans.

 

Gnosjö Trafik erbjuder mer än bara transporter. Lager och trepartslogistik skapar mervärden för kunden.

 

 

FAKTA GNOSJÖ TRAFIK AB

Gnosjö Trafik AB är en del av den moderna Gnosjöandans förverkligande

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Gnosjö TrafikKONTAKTUPPGIFTER

Gnosjö Trafik AB

(Gnosjö Trafik AB)

Telefon: 0370-331870
Mail: office@gnosjotrafik.se

Besöksadress:
Glimmervägen 1
33532
Gnosjö

Postadress:
Glimmerv. 1
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.gnosjotrafik.se/Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår