Vecka 24 Onsdag 12 juni Grattis Eskil
Valuta
EUR 11.22 -0.04 -0.04
GBP 13.29 -0.07 -0.069
USD 10.38 -0.1 -0.103
BÖRSEN 17:30
1.64%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

DE HÅLLER TRÅDEN FRÅN START TILL MÅL

Helhetslösningar i tråd, plåt och rör samt legoproduktion i både mindre och större serier – Grahnab är den smidiga och flexibla samarbetspartnern.

 

– Vi har gjort en resa från att ha varit en ganska renodlad svetsfirma till att växa med tråd och rörbockning och plåtbearbetning med laser. Idag är vi en komplett leverantör inom metallbearbetning, säger Tomas Grahn.

 

Volymökning med laserskärning

 

Senaste investeringen, en planlaser från Trumpf, har ökat kapaciteten rejält hos Gnosjöbaserade Grahnab AB. Här skär man upp till 12 mm i svartplåt och upp till 5 respektive 6 mm andra metaller som rostfritt och aluminium.

– Tidigare har vi mest jobbat med mindre serier men nu kan vi ta oss an mycket större projekt och volymordrar, säger Tomas. Och just legoproduktion är en viktig del av verksamheten, både inom laserskärning men också inom rörbockning och trådbockning.

 

Den nya planlasern från Trumpf klarar tjockare material och möjliggör obemannad körning.

 

Bred och flexibel maskinpark

 

– Vi bockar tråd från 1,5 upp till 12 mm med hjälp av 3D-teknik i CNC-styrda maskiner som gör oss flexibla för både korta och långa serier. Med unik teknik kan vi också erbjuda fasning och ändstukning, säger Tomas.

För volymproduktion har man också specialanpassade verktyg som gör att produktion och kostnader reduceras. Rörbockning sker med fast eller variabel radie i rundrör, fyrkantsrör eller ovalrör, upp till 43 mm.

 

Grahnab AB i Gnosjö är det lilla företaget med snabba och flexibla omställningar som löser kundens behov.

 

”Kundanpassat är vår specialitet”

 

Kantpressning i 6-axlig maskin, MIG/TIG-svetsning samt robotsvetsning och effektiva samarbeten inom ytbehandling gör Grahnab till en snabb, smidig och flexibel leverantör inom metallbearbetning, från design och konstruktion till färdig produkt.

Grahnabs största kunder finns inom utomhusmiljö, butiksinredning och möbeltillverkning men man levererar också CNC-bockade tråd- och plåtdetaljer till bland annat fordonsindustrin.

– Kundanpassat inom plåt, tråd och rör är vår specialitet, säger Anna Grahn.

 

Legoproduktion eller kompletta produkter i tråd, plåt och rör – Grahnab är specialister på kundanpassat. ”Och nu har vi ökat vår kapacitet rejält”, säger Anna och Tomas Grahn.

 

 

FAKTA GRAHNAB AB

Grahnab har ett brett utbud av legotillverkning för tråd- rör- och plåtprodukter. De specialiserar sig på butiksinredning och har kompetens i robot-, tigsvetsning och detaljerad och specifik handsvetsning.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & GrahnabKONTAKTUPPGIFTER

GRAHNAB AB

(GRAHNAB AB)

Telefon: 0370332480
Mail: info@grahnab.se

Besöksadress:
Glimmervägen 6
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Glimmerv. 6
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.grahnab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår