Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Onsdag 23 september
Grattis Tekla, Tea
Valuta
EUR 10.45 0.04
GBP 11.4 0.07
USD 8.95 0.08
BÖRSEN 15:40
0.78%

Kreativa lösningar hos Grahnab

Snygg och smart sophantering och en uppgraderad version av Ugglan Special – Grahnab ökar sin kapacitet med ny planlaser och öppnar för större serier.

 

De är specialisterna på speciallösningar inom tråd, plåt och rör. Fokus ligger på inredning i offentliga och publika miljöer. Dessutom skapar Grahnab AB i Gnosjö många egna produkter. Det allra senaste exemplet handlar om sophantering.
– Gnosjö kommun har precis infört ett nytt sopsystem där vi ska göra all sopsortering hemma i två tunnor med fyra fack i varje. Vi ville hitta en snyggare lösning på detta så vi har byggt ett hus till tunnorna, berättar Anna Grahn.

 

Den nya planlasern från Trumpf ökar kapaciteten rejält hos Grahnab. ”Nu kan vi ta oss an större plåtprojekt och längre serier” säger Tomas och Anna Grahn.

 

Stilren förvaring av soptunnorna


Grahnab som också har ett eget staketsystem och en serie utemöbler för offentlig miljö lät det nya sophuset gå i samma stil. Galvaniserat stål och träkompositmaterial ger en stilren inramning.
– Vad vi kan se finns det inte många i Sverige som har skapat en sån här lösning, så vi tror att intresset kan finnas inte bara i Gnosjö utan också runt om i landet. Och det här huset behöver ju inte heller användas bara till soptunnor, man kan ju ställa undan grillen eller andra uteredskap. Helt enkelt snygga till på tomten, säger Tomas Grahn.

 

Snyggare sophantering med Grahnabs nya förvaringslösning. Eller kanske ett alldeles eget hus till grillen eller uteredskapen?

 

Investering ger kapacitetsökning


Samtidigt taktar Grahnab upp i produktionen där man precis investerat i en ny planlaser som både klarar tjockare material och möjliggör obemannad körning.
– Det här ökar vår kapacitet alldeles enormt och gör att vi kan gå upp på större serier och ta oss an större projekt, säger Tomas.
Genom investeringen har man också kunnat ta fram en ny modell av fällan Ugglan Special som används av forskare över hela världen.

 

Ugglan Special är fällan som skapats av Grahnab och som används av forskare över hela världen. Den nya modellen är tillverkad i den nya planlasern.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och GrahnabKONTAKTUPPGIFTER

GRAHNAB AB

(GRAHNAB AB)

Telefon: 0370332480
Mail: info@grahnab.se

Besöksadress:
Glimmervägen 6
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Glimmerv. 6
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.grahnab.se