Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

När krisen skapar möjligheter

Rätt maskinpark i kombination med rätt mindset, tajming och lite tur gjorde 2020 till det bästa året någonsin hos Grahnab.

 

 

Ibland kan vändningen komma snabbare än man anar. Korttidspermitteringen några veckor i mars 2020 vände till en kurva som pekade spikrakt uppåt för familjeföretaget Grahnab i Gnosjö.

– Vi fick möjligheten att göra det som vi gör allra bäst, att sy ihop ett projekt från konstruktion och hela vägen fram till leverans av färdig produkt till slutkund. Där är vi ganska vassa, säger Tomas Grahn.

 

Levererade plockvagnar till hela landet

 

Projektet som var tydligt relaterat till pandemin handlade om att ta fram en bra konstruktion av plockvagnar för att möta en ökad efterfrågan på onlinebeställningar hos matvaruhandeln. Efter bara 1,5 vecka kunde man presentera två prover för kunden, och Grahnab fick förtroendet att ta projektet hela vägen.

– Vi har levererat plockvagnar till matvarubutiker i hela landet. Innan semestern förra året gick det lastbilssläp härifrån varje dag. Det var precis fullt här ute, säger Tomas.

Det höga tempot höll i sig över hela coronaåret och för ovanlighetens skull fick man till och med gå in och jobba mellan jul och nyår.

 

När pandemin kopplade greppet så ökade onlinehandeln i Sveriges matvarubutiker dramatiskt. Tomas Grahn konstruerade plockvagnen som har tillverkats av Grahnab och distribuerats runt om hela landet.

 

Rätt mix mellan lego och helhetslösningar

 

– Man måste utgå från de möjligheter man har i sin produktion. Vi har utnyttjat vår maskinpark och vår kunskap till max och gjort runt 80-85 procent in house. Sedan har vi använt vårt nätverk av kontakter i bygden för leverans av rör, hjul, handtag och lackering, berättar Tomas.

En nyckel, menar Tomas, är att hitta den rätta mixen mellan att vara legoleverantör och helhetsleverantör. En mix där Grahnab har hittat rätt blandning med en kombination av plåt, rör och tråd – och en stor portion kreativitet. Senaste spåret är en utveckling av produkter för trädgården i form av bland annat kantstöd och planeringslådor i cortenplåt.

– Det är egentligen en liten sidoverksamhet, bara för att vi kan. Men man måste unna sig att göra nåt som är lite kul, säger Tomas och ler.

 

 

Kantstöd och planteringslådor i cortenplåt – made in Gnosjö av Grahnab AB.

 

 

FAKTA GRAHNAB
Helhetslösningar i tråd, plåt och rör samt legoproduktion i både mindre och större serier. Vi är den flexibla och smidiga sam­arbetspartnern.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & GrahnabKONTAKTUPPGIFTER

GRAHNAB AB

(GRAHNAB AB)

Telefon: 0370332480
Mail: info@grahnab.se

Besöksadress:
Glimmervägen 6
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Glimmerv. 6
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.grahnab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår