Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Måndag 4 juli Grattis Ulrika, Ulla
Valuta
EUR 10.79 0.04 0.037
GBP 12.52 0.05 0.053
USD 10.35 0.04 0.037
BÖRSEN 17:30
0.63%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Energisnåla formsprutor en het affär

Den svenska lanseringen av japanska JSW har gått över förväntan. Nu toppar Green & Co kunderbjudandet med en kompletterande robotlösning från STAR.

 

– Vi ser ett jättefokus på energiförbrukning just nu, och det är precis där våra maskiner kommer in. De är de mest energisnåla du kan hitta på marknaden idag, säger Anders Friborg, försäljningschef Green & Co.

 

Formsprutan från JSW är den tionde maskinen som levereras till en och samma kund. Tv Anders Jarmin, teknisk säljare; th Anders Friborg, försäljningschef.

 

Energibesparing för miljön och framtiden

 

Japanska JSW har tillverkat helelektriska formsprutor sedan 1987 och i jämförelse med andra formsprutor på marknaden har man konstaterat från 15 till upp emot 80 procents energibesparing.

– I Japan har man sedan länge haft dyra energipriser som gett en tvingande effekt. Men det här handlar inte bara om pengar, det är ju också en fråga om miljön och framtiden, säger Anders.

 

Kraftig ökning senaste året

 

Att plastproduktion hör till framtiden är han övertygad om.

– Det har inte minst pandemin visat oss. Många av Greens kunder finns inom förpackningsindustri och medical, företag som har sett en kraftig ökning det senaste året. Ett exempel är formsprutarna Sävjo Plastic, specialiserade bland annat inom tillverkning av snusdosor.

– De har nio maskiner från oss, och även den här ska vidare till Sävjo, berättar Anders, och visar den robotbestyckade formsprutan som står i Greens showroom i Anderstorp.

 

”Fördelen med JSW är att man inte behöver oroa sig, maskinerna bara fungerar”, säger Anders Ragnarsson, produktionschef Sävjo Plastic.

 

Ny agentur – robotar från STAR

 

Robotlösningen är helt ny från och med i år, en portalrobot från japanska STAR, som effektiviserar produktionen.

– Vi håller oss till den japanska kvalitén, förklarar Anders.

– STAR är en av världens största tillverkare av robotar och med den här lösningen kan vi erbjuda våra kunder mer kompletta enheter.

 

Portalroboten från STAR kompletterar utbudet hos Green & Co. STAR Seiki är ledande aktör på världsmarknaden med hela bredden av produkter i sortimentet.

 

Hållbara maskiner håller länge

 

Hållbarhet är en viktig fråga för hela plastbranschen. För Anders är det inte bara en fråga om minskad energiförbrukning och miljösmarta material med hög återvinningsgrad.

– Det handlar också om att maskinerna ska vara hållbara och hålla länge. Här kan vi leverera, säger Anders.

 

 

 

FAKTA
Green & Co – Vi är plastindustrins partner när det gäller utrustning, service och support.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Green & CoKONTAKTUPPGIFTER

Green & Co AB

(Green & Co AB)

Telefon: 0371-165 02
Mail: anders.friborg@green-co.se

Besöksadress:
Ågatan 24
33432
Anderstorp

Postadress:
PRÄSTAVÄGEN 12
22480
Lund

Webbadress:
www.green-co.se