Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Tisdag 16 augusti Grattis Brynolf
Valuta
EUR 10.54 0.03 0.035
GBP 12.51 0.05 0.048
USD 10.37 0.03 0.029
BÖRSEN 15:44
0.76%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Den nya generationens tråddragare

- Vi står för kvalitet, kompetens och kapacitet. Varje dag levererar vi ut cirka 100 ton tråd till våra kunder. Tråd som används inom många olika områden, allt ifrån maskinskydd och garderobsinredning till butiksinredning och möbler, säger Filip Gunnarsson, som jobbar med försäljning och är delägare i bolaget.

Tror på uppgång i branschen

Gunnars Tråd är idag den enda legotråd-dragaren i Gnosjö kommun, bygden som kring förra sekelskiftet hade över 100 tråddragerier.
- Branschen hade under några år en nedgång men nu ser vi att det är på väg att vända. Bland annat genom en del av våra kunders jobb som tas hem ifrån Asien, säger Kjell-Ove Gunnarsson, vd och delägare.

Generationsväxlingen blev ett nytt avstamp. Kjell-Ove Gunnarsson (tv) äger numera Gunnars Tråd AB tillsammans med brorsbarnen Filip Gunnarsson (th) samt Emil Gunnarsson och Frida Holmberg (saknas på bild). 

En av de ledande skandinaviska leverantörerna

Gunnars Tråd i Hillerstorp producerar järntråd på spole och i kapade längder, 1,5 mm-16 mm. Likaså plattvalsad tråd i spole eller riktad och kapad, dimensioner från 1,5‑6 mm i tjocklek och med en bredd på mellan 6-50 mm. Den plattvalsade tråden levereras även stansad, hålad, gängad och bockad.
- Bockad plattvalsad tråd är ett område som vi ser växa just nu, och som används bland annat inom butiksinredning, säger Filip Gunnarsson.
Företaget är en av de ledande skandinaviska leverantörerna av lågkolhaltig kalldragen tråd. 
- Vi drar själva det lågkolhaltiga, sedan har vi galvad, rostfri och glödgad tråd. Produktionen här i Hillerstorp är omfattande, säger Kjell-Ove Gunnarsson.

Lagret är välfyllt av både rundtråd och plattvalsad tråd. "Det gör att vi kan säkra snabba leveranser" säger Kjell-Ove Gunnarsson.

Generationsväxling ger nytt avstamp

Gunnars Tråd är ett 55 år gammalt familjeföretag. Under året har ägarbilden förändrats och Kjell-Ove Gunnarsson 
som är andra generationen äger nu verksamheten tillsammans med Emil och Filip Gunnarsson samt Frida Holmberg vars farfar, Gunnar Gustafsson, en gång startade och byggde många av de maskiner som fortfarande finns kvar i maskinhallen.

- I och med den här generationsväxlingen ville vi göra en marknadssatsning som blir ett avstamp för framtiden, säger Filip Gunnarsson.

Ingen produktion utan människor som utför det viktiga arbetet. Gunnars Tråd har en värdegrund som bygger på engagemang, positivitet, ärlighet, respekt och teamwork.

Prisbelönta för högsta soliditet

Gunnars Tråd har idag 39 anställda och omsätter 235 miljoner SKR. I sällskap av storföretag som H&M, Ikea, Atlas Copco och Nibe hör Gunnars Tråd AB till Sveriges bäst skötta företag som under 20 år i rad fått det högsta kreditbetyget AAA. Soliditeten belönades nyligen med det nyinstiftade priset Soliditet Diamond Award som delas ut av Soliditet AB. Sannolikheten att få AAA 20 år i rad är ca 1,35 procent, enligt Soliditet AB.
- Det gör oss till en stabil och trygg partner för våra kunder, säger Kjell-Ove Gunnarsson.

Välkänd aktör i ny kostym. Gunnars Tråd i Hillerstorp förnyar logotype och hemsida i en ny marknadssatsning.


KONTAKTUPPGIFTER

Gunnars Tråd AB

(Gunnars Tråd AB)

Telefon: 0370373300
Mail: info@gunnarstrad.se

Besöksadress:
Österskogsvägen 2
33573
HILLERSTORP

Postadress:
österskogsv. 2
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.gunnarstrad.se