Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38 Lördag 25 september Grattis Tryggve
Valuta
EUR 10.14 0.01 0.01
GBP 11.83 -0.01 -0.012
USD 8.65 0.02 0.022
BÖRSEN 17:30
-1.21%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Förvärv av trådindustri ger tillväxt

Gunnars Tråd i Hillerstorp fortsätter att växa inom förädling av tråd med förvärvet av Stålmekan AB i Storfors

 

– Det här är ett förvärv som passar bra ihop med våra övriga trådprodukter. Det blir ytterligare ett sätt för oss att vidareförädla tråden. Stålmekan AB i Storfors tillverkar formstag till byggindustrin inom segmentet formning, gjutning och omsätter idag 10 miljoner, berättar vd och delägare Kjell-Ove Gunnarsson.

 

Gunnars Tråd har stora kvantiteter tråd på lager för snabba leveranser med egen bil direkt ut till kund.

 

Tråden vital inom industrin


Tråddragning har en lång historia i Gnosjöregionen och tråden är fortfarande en vital del inom dagens tillverkande industri då den används inom allt ifrån maskinskydd och bilindustri till inredning.
– Det finns också en viktig miljöaspekt här eftersom mycket av den tråd vi använder består av återvunnet material till upp emot 100 procent, säger Kjell-Ove.

 

Kapat, plattvalsat och ändbearbetat – tråd i alla dimensioner och material finns att tillgå hos Gunnars Tråd.

 

Långsiktigt miljöansvar


Gunnars Tråd är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004 och markerar ett långsiktigt miljöansvar genom att bland annat hämta 20 procent av elförbrukningen från egen vindkraft samt resterande andel i förnyelsebar energi.


Långsiktighet och stabilitet återspeglas också i relation till kunderna.
– Vår första kund finns kvar än idag. Vi har högsta soliditet som företag och är en stabil och trygg partner till våra kunder, säger Kjell-Ove Gunnarsson.

 

Familjeföretaget Gunnars Tråd i Hillerstorp är en av de ledande skandinaviska leverantörerna av tråd. Säljteamet består av (fr v) Anders Ek, Simon Holmberg, Filip Gunnarsson och Natanael Andersson.

 

Stort produktutbud inom tråd


Gunnars Tråd är en av de ledande skandinaviska leverantörerna av lågkolhaltig ståltråd, järntråd på spole och i kapade längder, 1,5 mm-16 mm.
– Vi drar själva det lågkolhaltiga, men vi har också galvad, rostfri och glödgad tråd i vårt sortiment, säger Filip Gunnarsson, säljare och delägare.


Man levererar också plattvalsad tråd på spole eller riktad och kapad – och om så önskas, stansad, hålad, gängad och bockad. Efterfrågan på plattjärn är stor bland annat inom butiksinredning och möbelindustri. Svarvning i tråd är en annan växande produktkategori.
– Gunnars Tråd står för kvalitet, kompetens och kapacitet. Vi levererar cirka 100 ton tråd till våra kunder varje dag, säger Filip Gunnarsson.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gunnars Tråd AB

(Gunnars Tråd AB)

Telefon: 0370373300
Mail: info@gunnarstrad.se

Besöksadress:
Österskogsvägen 2
33573
HILLERSTORP

Postadress:
österskogsv. 2
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.gunnarstrad.se