Vecka 49 Onsdag 6 december Grattis Nikolaus, Niklas
Valuta
EUR 11.31 -0.01 -0.011
GBP 13.21 0.00 -0.003
USD 10.48 -0.01 -0.009
BÖRSEN 17:30
0.88%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kunglig medalj till trådleverantörerna

I september togs hedersbeviset emot från Kungliga Patriotiska Sällskapet – och hela Gunnars Tråd firar utmärkelsen med invigning av padelhall och gym.

 

– Det är ju en team-effort det vi har gjort som företag, även om det blev jag som fick åka upp till Stockholm och ta emot näringslivsmedaljen från Kungliga Patriotiska Sällskapet, säger Kjell-Ove Gunnarsson.

 

Den 16 september tog Kjell-Ove Gunnarsson emot Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för utomordentligt entreprenörskap.

 

Hedersbevis för utomordentligt entreprenörskap

 

Han är glad och samtidigt nästan lite obekväm med uppståndelsen och rampljuset. För det är ju inte varje dag som en tråddragare från Hillerstorp får hyra frack och stämma träff i huvudstaden med andra framstående entreprenörer. Näringslivsmedaljen är Kungliga Patriotiska Sällskapets hedersbevis för utomordentligt entreprenörskap. Ett sätt att hedra företagsledare som ”med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige”.

 

Mottagare av 2020 års näringslivsmedalj (som på grund av pandemin delades ut först i september 2021) är fr v: Anna Barkevall (Böda Sand Beach and Resort), Kjell-Ove Gunnarsson (GT Wire), Jenny Lindén Urnes (Lindéngruppen), Lars Martinson (Martinson Group), Karin Bodin (Polarbröd).

 

Förnyat ett traditionellt bolag

 

– Man tycker bland annat att vi har värnat om bygden och förnyat ett traditionellt bolag, säger Kjell-Ove.

Och visst har tråddragning en lång historia i Gnosjöbygden. I slutet av 1800-talet fanns här mer än 100 tråddragerier och när Gunnar Gustavsson, Kjell-Oves pappa, startade verksamheten på 1960-talet gjorde han det på klassiskt Gnosjömanér i sitt garage. 1967 blev garaget för litet och första byggnaden på 600 kvm byggdes. Idag förfogar Gunnars Tråd över sammanlagt 28 000 kvm produktions- och lageryta, företaget har ett 50-tal anställda och omsatte förra året 245 miljoner SEK.

 

Nyinvesteringar under pandemin

 

– Under min tid i företaget har vi gått från dragen tråd till plattvalsad, bockad och svarvad. Vi har blivit mer kompletta och det är ju också vårt mål, att jobba med att vidareförädla tråden, säger Kjell-Ove.

Tråden är och förblir central inom tillverkande industri och trots en turbulent pandemi har Gunnars Tråd, med fokus på långsiktighet och stabilitet, fortsatt att växa tillsammans med sina kunder.

– Och det är verkligen superkul att vi uppmärksammas för det. Våra senaste stora investeringar i ny förbehandlingslina och ny bockmaskin för bearbetning av plattjärn från coil kom på plats mitt under pandemin och har gjort oss ännu mer effektiva, säger vd Emil Gunnarsson.

 

”Vi satsar mycket på vår personal”

 

Men det är inte bara maskinparken som man investerar i. För familjeföretaget Gunnars Tråd är personalen det viktigaste kapitalet och i mitten av september firade man tillsammans med invigningen av stor padelhall, pingis, bastu, nya omklädningsrum och ett nytt 175 kvm stort gym.

– Vi har skärmat av en del av produktionslokalen och ser att det här verkligen är något som vår personal använder. Personalen är viktig för oss så vi investerar för att vi tror att de uppskattar detta, säger Emil.

 

 

Gunnars Tråd investerar i sin personal och i september togs ett nytt stort gym och padelhall i bruk.

 

Förstärkt säljorganisation

 

Gunnars Tråd förstärker också säljorganisationen för att kunna serva befintliga kunder men också för att hitta nya marknader. Marcus Sunesson, som tillträtt som ny säljare har lång erfarenhet inom stålbranschen.

 

Ny säljare hos Gunnars Tråd – Marcus Sunesson som har lång erfarenhet inom stålbranschen. 

 

 

 

FAKTA
Gunnars Tråd – en av Skandinaviens ledande leverantörer av lågkolhaltig tråd. Järntråd i spole, kapade längder, plattvalsad tråd. Även förädlade trådprodukter.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se, Gunnars Tråd och Kungl. Patriotiska Sällskapet

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Gunnars Tråd AB

(Gunnars Tråd AB)

Telefon: 0370373300
Mail: info@gunnarstrad.se

Besöksadress:
Österskogsvägen 2
33573
HILLERSTORP

Postadress:
österskogsv. 2
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.gunnarstrad.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår