Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26 Tisdag 28 juni Grattis Leo
Valuta
EUR 10.67 0.00 0.004
GBP 12.38 0.01 0.011
USD 10.09 0.00 0.004
BÖRSEN 17:30
2.87%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nysatsningar hos anrik trådleverantör

Med maskininvesteringar och ny vd tar Gunnars Tråd ut riktningen mot framtiden – samtidigt som man firar 60 år som trådleverantör i Gnosjöregionen.

 

Han är långt ifrån ny i huset, Emil Gunnarsson, som både är delägare i familjeföretaget och som har arbetat som produktionschef de senaste åren.

Tidigare vd Kjell-Ove Gunnarsson har fått en mer övergripande roll för att kunna engagera sig mer även i systerbolagen, och då gick Emil in som ny vd.

 

Emil Gunnarsson har tillträtt som ny vd för Gunnars Tråd i Hillerstorp.

 

Ny förbehandlingslina

 

– Vi har också passat på att förnya lite av vår maskinpark, berättar Emil.

Den gamla förbehandlingsmaskinen har fått ge plats för en ny svensktillverkad anläggning där rost- och glödskal betas bort från råmaterialet och ersätts med en smörjmedelsbärare som används senare i processen.

– Det är en stor investering och en väldigt viktig process där allt vi producerar skall passera. Den nya linen byggdes upp på fyra veckor under semestern och söndag kväll i vecka 31 kunde vi börja beta igen, berättar Emil.

 

Den nya förbehandlingslinan hos Gunnars Tråd har också kompletterats med ett system för luftrening och värmeåtervinning.

 

 

Automatiserad bockning av plattjärn


Bland nyinvesteringarna finns också en bockmaskin för bearbetning av plattjärn från coil. För efterfrågan fortsätter att växa inom förädlade trådprodukter.

– Vi ser att det har ökat rejält och vi har haft en stabil efterfrågan även under coronaperioden. Med den nya bockmaskinen ökar vi vår kapacitet och kan ta större ordrar på ett mer effektivt sätt. Våra kunder efterfrågar denna typ av vidareförädling som tex bockning av plattjärn, säger Emil.

 

Efterfrågan på bearbetat plattjärn fortsätter att öka. Semin Hamzic är driftsansvarig för plattvalsad tråd och ser till att möta kundernas efterfrågan vid den nya bockmaskinen.

 

Firar 60 år som trådleverantör

 

Långsiktighet och stabilitet är ledord hos Gunnars Tråd, familjeföretaget som startades av Gunnar Gustavsson med en egenhändigt byggd dragbänk hemma i garaget 1960. Idag, 60 år senare, är Gunnars Tråd en av Skandinaviens ledande leverantörer av lågkolhaltig järntråd samt plattvalsad tråd. Och den första kunden finns fortfarande kvar som aktiv kund.
– Vi har en bredd av kunder där vi säljer allt ifrån fulla bilar med tråd på spole, till ordrar på några hundra kapade trådpinnar eller stansade plattjärn, säger Emil Gunnarsson.

 

 

FAKTA

Gunnars Tråd är en av Skandinaviens ledande leverantörer av lågkolhaltig tråd. Järntråd i spole, kapade längder, plattvalsad tråd. Även förädlade trådprodukter.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh. GnosjoRegion.se och Gunnars TrådKONTAKTUPPGIFTER

Gunnars Tråd AB

(Gunnars Tråd AB)

Telefon: 0370373300
Mail: info@gunnarstrad.se

Besöksadress:
Österskogsvägen 2
33573
HILLERSTORP

Postadress:
österskogsv. 2
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.gunnarstrad.se