Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 30 Torsdag 29 juli Grattis Olof
Valuta
EUR 10.18 -0.01 -0.012
GBP 11.96 -0.02 -0.019
USD 8.6 -0.03 -0.03
BÖRSEN 17:30
0.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Digitalisering vände kris till möjlighet

Det första webinariet sändes redan i våras. Idag har HangOn både tätare och djupare kontakt med dotterbolag, distributörer och kunder i hela världen.

 

Pandemin satte käppar i hjulet för Andreas Orre som i egenskap av HangOn´s exportchef ständigt är på resande fot.

– Jag gick från 73 till 17 flyg på ett år. Men den här situationen gav oss en rejäl spark in i digitaliseringen, säger Andreas.

Det var han som först plockade fram kameran. Idag, ett halvår senare, har HangOn satt upp en egen studio där man kontinuerligt sänder webinars riktade till distributörer, återförsäljare, dotterbolag och även slutkunder – i hela världen.

 

Coronapandemin blev en rejäl hästspark in i digitaliseringsprocessen hos HangOn – som utvecklat både Teamsmöten och regelbundna webinarier för att hålla kontakten med en global marknad.

 

Effektivitet ger ökad lönsamhet

 

Den röda webinar-tråden är ”Efficiency on the line”.

– Att arbeta mer effektivt är ju det vi alltid säljer till våra kunder. Smarta förändringar som gör att man blir mer effektiv i sin produktion. Och just nu är den här informationen viktigare än någonsin, konstaterar vd Petter Törefors.

När många lackeringsindustrier har dragit ner på grund av coronapandemin så behöver första steget tillbaka inte nödvändigtvis vara att starta 2-skiftet igen. Lösningen stavas hängdensitet i form av förbättrad hängteknik.

– Alla pressas vad gäller lönsamhet och det här är en av de lägsta investeringarna med högst payoff, säger Petter.

 

Webinar-studion har blivit ett fönster mot världen. ”Företag i Gnosjöregionen får gärna komma hit och kika på hur vi har gjort. Det är ju så vi jobbar i den här regionen, vi lär oss av varandra”, säger Andreas Orre.

 

Bättre dynamik i kundspecifika projekt

 

I sina webinars kan HangOn introducera produktnyheter, presentera case och med hjälp av conveyersystemet i filmstudion demonstrera praktiska lösningar.

Dessutom har digitaliseringen fört med sig drastiska förändringar i positiv riktning när det gäller genomförande av projekt.

– Våra Teamsmöten har gett otroligt stor vinning eftersom kund, säljare och våra konstruktörer och tekniker kan mötas samtidigt. Dynamiken och förståelsen mellan alla parter blir så mycket större och processen mer effektiv. I princip halveras projekttiden, säger Andreas Orre.

 

”På många sätt har vi en närmare kontakt med våra distributörer, återförsäljare och dotterbolag än vi någonsin haft”, konstaterar Petter Törefors och Andreas Orre.

 

 

 

Fakta HangOn AB

Marknadsledande global leverantör av smarta lösningar för hängning, maskering och hantering vid industriell lackering.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

HangOn AB

(HangOn AB)

Telefon: 0370373373
Mail: info@hangon.se

Besöksadress:
Industrivägen 7
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Industriv. 7
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.hangon.se