Vecka 40 Onsdag 4 oktober Grattis Frans, Frank
Valuta
EUR 11.63 0.03 0.026
GBP 13.43 0.05 0.049
USD 11.06 -0.02 -0.022
BÖRSEN 17:30
-0.47%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hela världen på besök i Hillerstorp

Att bygga en stark teamkänsla i en global säljorganisation är lättare sagt än gjort – men HangOn har lyckats skapa engagemang genom mjuka värden.

 

– Att komma hit är som att träffa familjen. Man delar erfarenheter, lär känna varandras marknader och får nya idéer, säger Thomas Querfurth.

Han representerar HangOn's säljbolag i Tyskland och är en av 65 deltagare från 25 länder som träffas regelbundet till säljkonferens hos moderbolaget HangOn i Hillerstorp. Och visst är den familjära känslan påtaglig när röster och språk från hela världen blandas under två intensiva dagar fyllda med seminarier och gemenskap.

 

Hej världen! Vartannat år möts HangOn´s säljare, etablerade på 40 geografiska marknader, i småländska Hillerstorp. Vartannat år träffas man på Paint Expo i Tyskland.

 

Familjär stämning

 

Mateusz Babij, Polen; Mark Cremer, England och Dré Bovens från Nederländerna delar Thomas uppfattning om HangOn som en stor familj, där hemma är just Hillerstorp.

– Tystnaden när man kommer hit är över­väldigande. Det är en så avspänd miljö, till och med ute i produktionen, säger Dré.

– Och det har alltid hänt något nytt här. Man försöker alltid att vara innovativ, bli lite bättre. Det är typiskt för HangOn, konstaterar Mark.

 

Många säljbolag förenade under ett namn, i en grupp och som en enda stor HangOn-familj. Från vänster: Mateusz Babilj, Polen; Thomas Querfurth, Tyskland; Mark Cremer, England; Dré Bovens, Nederländerna.

 

 

Säljer smarta lösningar

 

Alla fyra beskriver med entusiasm hur HangOn växer och vinner marknadsandelar i deras hemländer.

– Man kommer till oss för att se HangOn's smarta lösningar, säger Thomas. Och just detta fokus på lösningar är en nyckel för säljarna, menar vd Petter Törefors:

– Det blir ett väldigt roligt jobb eftersom vi löser kundens problem och utmaningar i lackeringsprocessen.

 

 

Tillit skapar engagemang

 

Men hur har ni gjort för att lyckas bygga teamkänslan så stark, inte bara här i Hillerstorp utan i en global säljorganisation?

– Det handlar om mjuka värden. Tillit och förtroende ger engagerade medarbetare som strävar framåt, säger Petter. Han vill gärna inspirera fler genom att visa att det går att vara internationell fast man är ett litet bolag.

– Det är inte omöjligt. Vi är världsledande, om än i en relativt liten nisch, och det bygger mycket stolthet hos alla som jobbar med HangOn.

 

Petter Törefors, vd HangOn, vill inspirera fler företag att se möjligheterna till internationalisering.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

HangOn AB

(HangOn AB)

Telefon: 0370373373
Mail: info@hangon.se

Besöksadress:
Industrivägen 7
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Industriv. 7
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.hangon.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår