Vecka 24 Torsdag 13 juni Grattis Aina, Aino
Valuta
EUR 11.22 -0.04 -0.039
GBP 13.28 0.00 -0.005
USD 10.38 -0.11 -0.106
BÖRSEN 17:30
1.64%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här finns en truck för varje behov

Skräddarsydda trucklösningar är deras specialitet. Nu växer Hestra Truck & Maskin med förvärv som dessutom ger behov av nyrekrytering och tillbygge.

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök håller man precis på att montera takstolarna till den nya motorverkstaden. Här kommer Nissafors Motorrenovering att flytta in inom kort, med alla maskiner, reservdelar och verktyg.

– Jag har samarbetat med Nissafors Motorrenovering i många år och när företaget blev till salu köpte jag firman. Nu letar jag också efter någon som kan stärka upp bemanningen i vår nya motorverkstad, Tomas Johansson, vd och ägare av Hestra Truck & Maskin.

 

Här ska Nissafors Motorrenovering flytta in. ”Förvärvet är ett bra komplement som gör oss till en ännu bättre verkstad”, säger Tomas Johansson.

 

Heltäckande serviceorganisation


Tomas har successivt expanderat företaget. Som generalagent för franska Manitou har Hestra Truck & Maskin flera återförsäljare runt om i landet och förra året gick man in som delägare hos en av dem, Håkanssons Truck AB i skånska Arlöv.

– Planen var att jag långsiktigt skulle komma in som majoritetsägare och nu i augusti gick jag in på 75 procent, så vi har fullföljt affären, säger Tomas.

Håkanssons Truck AB har tio anställda och åtta servicebussar, som kompletterar Hestra Truck & Maskins åtta servicebussar ute på vägarna

– Nu täcker vi upp hela sydvästra Sverige med en väldigt stor service­organisation på 16 man och med 24 anställda totalt, konstaterar Tomas nöjt.

 

Manitou har presenterat ett nytt modellprogram av terränggående fyrhjulsdrivna truckar. Fr v: Anders Södermark, Ulrik Mann, Tomas Johansson.

 

Positivt resultat för 2020


Hestra Truck & Maskin är generalagent för såväl Manitou som Spijkstal drag- och flaktruckar. Man är också representant för Abeko, Cesab och Logitrans truckar samt Kärcher städmaskiner.

– Försäljningen har minskat något under det här coronaåret, men att vi trots det har ett positivt resultat känns riktigt bra. Att vi har haft lite mer lugn och ro har också gjort att vi kunnat jobba internt med byte av affärssystem, berättar Tomas.

Dessutom har digitaliseringen medfört tidsvinster när möten med leverantörer har kunnat genomföras på videolänk.

– Så den här pandemin har också fört goda saker med sig, konstaterar Tomas.

 

Hestra Truck & Maskin specialanpassar truckarna efter kundens behov. David Bjelke är en av mekanikerna i företaget.

 

 

 

 

FAKTA HESTRA TRUCK & MASKIN AB

En komplett leverantör inom materialhantering för industrin. Nya och begagnade truckar och tillbehör, kundanpassade lösningar och serviceavtal.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Hestra Truck & Maskin AB

Telefon: 0370335920
Mail: info@hestratruck.se

Besöksadress:
Lilla hestra
33572
Hestra

Postadress:
Box 135
33503
Hestra

Webbadress:
www.hestratruck.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår