Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.03 0.027
GBP 13.29 0.00 -0.003
USD 10.5 0.06 0.062
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Med fingertoppskänsla för motorservice

Truckförsäljning, service och motorrenovering är deras vardag. Nu söker Hestra Truck & Maskin fler servicetekniker för att säkra fortsatt tillväxt.

 

– Kunskapsnivån inom företaget är hög, vi klarar alla reparationer i huset, och service är vi riktigt duktiga på, med totalt 15 servicebilar som täcker stora delar av södra Sverige, förklarar Tomas Johansson, vd och ägare av Hestra Truck & Maskin.

Här på släktgården strax utanför Hestra har Tomas byggt om ladugården till toppmodern verkstad, utställningshall och butik. Generalagenturen för franska Manitou, störst i världen på bland annat teleskoplastare, har gjort Hestra Truck & Maskin till ett välkänt namn i hela Sverige. Spijkstaal drag- och flaktruckar, svensktillverkade Steeltrack, Logitrans truckar, Abeko, Cesab och Kärcher städmaskiner är andra varumärken man representerar.

 

25-årsjubilerande Hestra Truck & Maskin, med Tomas Johansson i spetsen, har skapat sig ett starkt namn i branschen.

 

Med 15 servicebussar som utgår från Hestra och Arlöv täcker man upp stora delar av södra Sverige – och söker ytterligare servicetekniker för att kunna växa med fler kunder.

 

Stor efterfrågan på motorrenovering

 

Men det som gett Hestra Truck & Maskin extra lyskraft är serviceavtalen man tecknar med sina kunder – och möjligheten att också ta sig an lite tuffare jobb i motorverkstaden som nu flyttat in på gården, efter förvärvet av Nissafors Motorrenovering.

– Idag behöver vi inte lämna bort något arbete vilket gör att kunden får sitt jobb gjort ännu snabbare, konstaterar Tomas.

Och efterfrågan på motorrenovering tycks inte minska i takt med elektrifiering, snarare tvärt om.

– Behovet kommer att finnas många år fram i tiden, och vi ser att många väljer att renovera i högre utsträckning idag än att till exempel köpa en ny utbytesmotor, säger Tomas.

 

Specialanpassade truckar för varje behov. David Bjelke är en av mekanikerna som ser till att jobbet blir gjort.

 

Söker fler servicetekniker

 

Sedan motorverkstaden kom i gång, med Fredrik Rylander som serviceansvarig, så har behovet av att fylla på med ännu fler servicetekniker ökat.

– Fler kunder kan vi alltid få tag i, så våra möjligheter till tillväxt ligger helt i vår förmåga att växa med ny personal, säger Tomas.

Han söker med ljus och lykta efter personer som verkligen gillar att skruva och meka, som har den rätta fingertoppskänslan för motorservice, och som gillar att jobba i ett familjärt företag där man hjälper varandra.

– Även om vi är stora i branschen så är vi ett litet företag som jobbar tillsammans som ett team.

 

Fredrik Rylander är verkstad- och serviceansvarig i den nya motorverkstaden där man renoverar bensin- och dieselmotorer till bil, truck, traktor och entreprenad, liksom veteranmotorer.

 

 

FAKTA HESTRA TRUCK & MASKIN

En komplett leverantör inom materialhantering för industrin. Nya och begagnade truckar och tillbehör, kundanpassade lösningar och serviceavtal.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Hestra Truck & Maskin AB

Telefon: 0370335920
Mail: info@hestratruck.se

Besöksadress:
Lilla hestra
33572
Hestra

Postadress:
Box 135
33503
Hestra

Webbadress:
www.hestratruck.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår