Vecka 21 Fredag 24 maj Grattis Ivan, Vanja
Valuta
EUR 11.61 -0.01 -0.013
GBP 13.63 0.00 -0.004
USD 10.74 0.00 -0.004
BÖRSEN 17:30
0.04%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Med stort utbud av standardkomponenter

Flytten från Linköping till Hillerstorp ger vind i seglen. LB-Plast siktar på marknadsledande position med en mängd standardkomponenter i sortimentet.


– Vi arbetar för att få marknadens bredaste sortiment av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri, säger vd Per-Johan Hildingsson.

 

Brett produktsortiment till bred kundkrets

 

Produktsortimentet består av allt ifrån kulor, rattar och ändavslut till gänginsatser, låsspakar och ställbara fötter. Om det du söker skulle saknas i sortimentet bistår LB-plast med utveckling av nya produkter med nya verktyg.

– Det här gör att vi har en oerhört bred kundkrets. Den här typen av produkter används inom många olika områden och våra största kunder finns inom verkstads- och möbelindustrin, säger Per-Johan.

 

Utbudet av standardkomponenter är stort, allt ifrån gänginsatser och låsvred till rattar och täckplugg.

 

Ingår i Swede-Wheelgruppen

 

Familjeföretaget LB-Plast har rötter från sent 1950-tal och har gått från produktion av produkter i härdplast till dagens formsprutning i thermoplaster. 2017 förvärvades verksamheten av Swede-Wheelgruppen.

– Anledningen var framför allt att vi såg att LB-Plast kompletterar Swede-Wheels produkter så att vi får en bredare produktportfölj totalt sett. Vi har valt att behålla verksamheterna i två separata bolag, men vi kompletterar varandra, säger Per-Johan.

 

Flytten till Hillerstorp ger bättre affärer

 

Valet att flytta verksamheten från Linköping till Hillerstorp var strategiskt viktigt. Där var man trångbodda och behövde dessutom rekrytera ny personal.

– Vi saknade även kompetensen bland våra leverantörer. Allt finns nära och tillgängligt här i Hillerstorp och Gnosjöregionen. Här kan vi själva få snabb service av våra leverantörer och här har vi närmre till många av våra kunder. Att finnas här i bygden ger helt enkelt förutsättningar för fler bra affärer, konstaterar Per-Johan.

 

Flytten till Hillerstorp har gett både fler och bättre affärer, konstaterar vd Per-Johan Hildingsson.

 

 

Dessutom gav flytten en rejäl bonus när man kunde gå från 1200 till 3000 kvm i moderna lokaler centralt i Hillerstorp. Här finns plats för tillväxt och redan nu har det installerats en ny plastmaskin från Engel.

 

Nyinflyttade och taggade. Personalen på LB-Plast i Hillerstorp har landat i lokaler med tillväxtpotential.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Hilfa Sweden AB

Telefon: 0370-37 57 00
Mail: info@hilfa.se

Besöksadress:
Brogatan 19
33573
Hillerstorp

Postadress:
BROGATAN 19
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.hilfa.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår