Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Söndag 17 november
Grattis Naemi, Naima
Valuta
EUR 10.66 0.01
GBP 12.44 0.00
USD 9.64 0.01
BÖRSEN 08:35
0.07%

0

100-årsjubilaren starkare än någonsin

Under förra året tredubblade man sitt resultat. Nu spänner 100-åriga trådtillverkaren Hörle Wire bågen för att växa ytterligare på marknaden.
- 2016 var ett fantastiskt år, och 2017 har börjat lika bra. Vi fick med oss en god orderstock in från förra året, säger vd Jesper Bundgaard nöjt.
Framgången har flera orsaker menar Jesper:
- Vi har en ny, ung ledningsgrupp, vi har effektiviserat vår produktion och vi har rationaliserat på tjänstemannasidan, säger Jesper.

Förra året var det bästa på mycket länge - och nu tar 100-åringen Hörle Wire sats för att öka ytterligare. "Vi ser väldigt ljust på framtiden" säger vd Jesper Bundgaard.

Ökar på alla tre enheter

Och det ger tydliga resultat. Jonatan Feurst, Area sales manager är lika belåten.
- Vi tar marknadsandelar både i Norden och Europa vilket är väldigt roligt. Vi ser tillväxt på alla våra tre enheter, Tyskland går riktigt bra och i Slovakien ökar vi vår förzinkningskapacitet med 60 procent, säger Jonatan.

Trådförädlaren Hörle Wire har varit verksam i 100 år på samma geografiska plats. Så här såg det ut i begynnelsen.

Uppgradering av betaanläggningen

Hemma i Hörle investerar man just nu i betaanläggningen där hela styrsystemet byts ut för ännu säkrare processer. Och rekryteringsbehovet på hemmaplan är fortfarande stort.
- Vi ser behov av att anställa personal kontinuerligt under de kommande åren, framför allt vad gäller maskinoperatörer, konstaterar Jesper Bundgaard.

Under 100 år har företaget varit en viktig arbetsgivare i det lilla samhället Hörle norr om Värnamo. 

Firar 100-årsjubileum

Och så ska man förstås passa på att fira ordentligt under hela 2017 eftersom det är 100 år sedan den anrika tråddragningen startades. Från den ringa starten 1917 med fabrikören Johan E Pettersson via 1920-talets tillverkning av trådspik, bland och galvaniserad järntråd, valsning av bandjärn, 4 kant stängselnät och 6 kant trådväv som producerades och levererades till industrierna i regionen. 

Hörle Wire har ett kontinuerligt behov av att anställa personal - och ett viktigt sätt att rekrytera unga är att låta dem besöka verksamheten. Här är ett gäng elever från Finnvedens Gymnasium.

Tillväxt och kapacitetsförstärkning

Under det expansiva 70- och 80-talet bidrog trådförädlingen till att göra Hörle till en riktig bruksort.  Företaget har successivt växt till att bli en ledande leverantör på marknaden. Inte minst efter millennieskiftet då Liljedahl Group tog över som ägare. År 2006 förvärvades enheten i Slovakien och år 2014 köptes även Huesecken Wire i Tyskland. 

Tror på ett ännu starkare 2017

Idag förädlar Hörle Wire totalt 70 000 ton tråd varje år och har 150 anställda på de tre enheterna. 
- Och vi ser fram emot året som ligger framför oss. Vi tror på ett 2017 som blir ännu bättre än föregående år och vi är glada över att få växa tillsammans med många andra duktiga företag i trakten, säger Jesper Bundgaard.

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Hörle Wire AB

(Hörle Wire AB)

Telefon: 0370-20400
Mail: horle@horle.com

Besöksadress:
Hörle 1
33192
VÄRNAMO

Postadress:
Box 546
33125
Värnamo

Webbadress:
www.horlewire.com