Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vi vet att vår tråd kan göra underverk

Rätt tråd till rätt ändamål – med gedigen materialkunskap lotsar Hörle Wire kunden till träffsäkra lösningar från ett brett och flexibelt sortiment.

 

– Material- och processteknik är mitt område. Jag vet hur stålet förändras när både vi och kunden jobbar med det, vad som händer med olika legeringar och deras egenskaper – och det är väldigt viktig kunskap i kontakt med våra kunder, säger Maud Asp, area sales manager.

Det finns tråd för alla ändamål och det är viktigt att hitta rätt.

– När vi ser över behovet tillsammans med kunden kan vi skapa utveckling och matcha användningen för olika industriella processer vilket kunden ofta upplever som en fördel, förklarar Maud.

 

Teknisk expertis inom materialkunskap är viktigt i kontakten med kunder, konstaterar Maud Asp, här på Hörle Wires eget materiallaboratorium.

 

Flexibilitet och brett utbud

 

Nyckeln är att ha ett så nära samarbete med kunden att man vet vad de behöver, ibland innan kunden vet det själv.

– Mycket i den här branschen handlar om att vara snabbast, ha bäst produkt, ett brett sortiment och ett flexibelt förhållningssätt. Oavsett vad kunden behöver så har vi det, antingen här i Hörle eller hos våra systerbolag i Slovakien och Tyskland, säger Jonatan Feurst, area sales manager.

 

”Vi vet att vår tråd kan göra underverk”, säger Maud Asp och Jonatan Feurst, säljare på Hörle Wire.

 

Vidareförädling i Hörle

 

I Slovakien produceras tråd för kabel­armering, fintråd och högkolhaltig emballagetråd. I Tyskland ligger fokus på valsad tråd. Hemma i Hörle pro­duceras rundtråd, emballagetråd, valsad tråd samt riktad tråd.

– Vidareförädlingen på vår riktavdelning i Hörle är en stor fördel. Här kan vi kapa i olika längder och även erbjuda olika profiler, säger Christian Thederan, försäljningschef.

 

Rundtråd, valsad tråd eller riktad och kapad med olika profiler – Hörle Wire erbjuder kunderna ett brett sortiment.

 

Lyfta produktionen till nästa nivå

 

Hörle Wire som ingår i Liljedahl Group har under det senaste året genomfört en del anpassningar. Bland annat har man för den svenska produktionsenheten anställt en platschef, Johan Törnblad, som tillträder under hösten.

– Han kommer in med kunskap som kommer att lyfta den svenska pro­duktionen till nästa nivå. Vi har ett högt tryck i våra anläggningar och vi vill gärna att ännu fler ska upptäcka och förstå vår kvalitet, säger Christian, som numera även har det över­gripande försäljningsansvaret för Hörle Wire Gruppen.

 

 

Mässor är viktiga mötesplatser. Wire & Tube-mässan i Düsseldorf i somras gav goda kontakter. Nu ser man fram emot att möta kunder på Elmia Subcontractor i höst.

 

 

 

FAKTA
Hörle Wire – rundtråd, plattvalsad tråd, galvaniserad tråd och emballagetråd samt riktad tråd.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Hörle WireKONTAKTUPPGIFTER

Hörle Wire AB

(Hörle Wire AB)

Telefon: 037020400
Mail: horle@horle.com

Besöksadress:
Hörle 1
33192
VÄRNAMO

Postadress:
Box 546
33125
Värnamo

Webbadress:
www.horlewire.com