Vecka 21 Fredag 24 maj Grattis Ivan, Vanja
Valuta
EUR 11.61 -0.01 -0.013
GBP 13.63 -0.01 -0.005
USD 10.74 0.00 -0.002
BÖRSEN 17:30
0.04%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hugma förvärvar expert på finmekanik

Rydahl Precision Components blir en del av inköpsspecialisterna Hugma i Anderstorp som därmed breddar sitt redan breda utbud av tekniska komponenter.

 

 

– Vi har förvärvat 100 procent av aktierna i Rydahl Precision Components. Detta kommer verkligen att komplettera erbjudandet till våra kunder. Med denna sammanslagning ser vi jättestora möjligheter att utöka affären till alla kunder genom en bredare tillverkningsportfölj och ännu mer konkurrenskraftiga lösningar, säger Freddie Damgaard, vd Hugma.

 

”Tillsammans med kunder och vårt globala nät av tillverkare hittar vi optimala tillverkningsprocesser och smarta helhetslösningar”, säger Freddie Damgaard (tv) och Peter Rydahl (th).

 

 

Hög nivå av tekniskt kunnande


Rydahl Precision Components, RPC, med säte i Karlstad, har sedan starten för 20 år sedan byggt långvariga kundrelationer över hela världen, med lösningar framför allt inom svarvning, fräsning, finstansning, estning och elektroformning och fjädrande kontaktstift.
– Bolaget har en attraktiv kundbas och de långvariga relationerna har uppnåtts genom hög servicenivå, leveranssäkerhet, snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och en mycket hög nivå av tekniskt kunnande liknande vår verksamhet i Hugma, säger Freddie.

 

Exempel på detaljer som Rydahls Precision levererar till olika kunder inom svarvning, fräsning, finstansning och etsning.

 

 

Potential i en utökad affär


RPC flyttas i sin helhet till Anderstorp. Bolagets tidigare vd och ägare, Peter Rydahl, kommer att utgå från Karlstad och fortsatt jobba som säljare och viktig länk till både kunder och leverantörer.
– Det känns fantastiskt bra och kul för mig att bli en del av Hugmas gäng och kunna erbjuda mina kunder de resurser och tillverkare som Hugma har. Jag ser stor potential i en utökad affär där vi kan växa både hos befintliga kunder och nya, säger Peter Rydahl.

 

Viktig del av tillväxtresan


20-årsjublerande Hugma har etablerat sig i branschen med sin slogan att ”förstå, utveckla och förenkla kundens behov”. Kärnan i uppdraget, förklarar Freddie, är att hjälpa kunder att utveckla och optimera tekniska komponenter och produkter med högt teknikinnehåll, och kunder är allt ifrån multinationella storbolag till småföretag. Förvärvet av RPC är ett viktigt steg i Hugmas tillväxtresa. 2020 formade man en strategisk 10-årsplan för fyrdubblad omsättning år 2030.
– Vi har ökat varje år och vi ser ingen avmattning. Nu ser vi närmast fram att möta våra kunder på Elmia Subcontractor, säger Freddie.

 

 

 

Fakta Hugma AB – Enda partnern du behöver när det gäller legotillverkning. Allt från enkla till komplicerade detaljer, levererade i förpackning direkt till slutkund.

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Hugma

 KONTAKTUPPGIFTER

Hugma AB

Telefon: 037121100
Mail: info@hugma.se

Besöksadress:
Ågatan 2A
33432
ANDERSTORP

Postadress:
Box 109
33422
Anderstorp

Webbadress:
www.hugma.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår