Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48
Söndag 29 november
Grattis Sune
Valuta
EUR 10.17 -0.01
GBP 11.31 -0.04
USD 8.5 -0.02
BÖRSEN 08:35
0.64%

0

Från prototyp till serietillverkning

Genom att matcha rätt material, rätt metod och rätt leverantör skapar Falks Broker konkurrenskraftiga och kvalitetssäkra lösningar för sina kunder.
- Eftersom vi är ett teknikföretag med hög kompetens inom konstruktion vill vi gärna komma in i ett tidigt skede när kunden ska utveckla en detalj och hjälpa till att sätta toleranser i material och tillverkningstekniker, säger vd Mathias Sjödahl.

Allt större förfrågan på prototyper

Under det senaste året har fokus allt mer riktats mot prototyptillverkning hos Anderstorpsbaserade Falks Broker. Genom dotterbolaget Metsino i Shenzhen, Kina, har man skapat ett kvalitets- och logistikcenter som säkrar och effektiviserar produktionen. Här finns det senaste inom mätutrustning samt även möjlighet att mellanlagra detaljer och även leverera till kunder i Kina.
- Tack vare att vi är på plats där nere med egna tekniker kan vi diskutera konstruktion och bearbetning på en helt annan nivå, säger Mathias.

Prototyptillverkningen ökar hos teknikföretaget Falks Broker vars kärnkompetenser är sintring och MIM.

Kvalitetssäkring i tre steg

Kvalitetssäkringen sker i tre steg - först på plats hos tillverkaren, sedan hos dotterbolaget Metsino och i sista steget på plats i Anderstorp - innan leverans till kund. 
Och vad gäller leveranstider generellt erbjuder Falks Broker snabba och säkra lösningar.
- När det gäller serietillverkade detaljer har vi lagerhållning både i Kina och här i Anderstorp vilket säkrar snabba leveranser till kunden, säger Björn Falk, försäljning.

Kvalitetssäkringen sker i tre steg - först hos tillverkare, sedan på kvalitets- och logistikcentret Metsino och därefter på plats i Anderstorp.

Sintring och MIM är kärnkompetenser

Falks Broker var tidigt ute med att hjälpa verkstadsindustrin att hitta optimerad produktionsteknik för detaljer i metall. Från starten 1989 handlade det mycket om sintring och dess möjligheter att ersätta konventionella bearbetningsmetoder. Härifrån fortsatte den tekniska utvecklingen till metallformsprutning (MIM).
- Här är vi ett teknikföretag som ligger långt framme. Sintring och MIM är våra kärnkompetenser. Med hjälp av sintring och MIM kan du tillverka extremt komplexa detaljer med höga krav och snäva toleranser, säger Mathias Sjödahl. 
Andra tillgängliga produktionstekniker är precisionsgjutning, pressgjutning, sandgjutning, skärande bearbetning samt även smide och varmpressning.

Falks Broker hjälper kunder inom verkstadsindustri att hitta optimerade produktionstekniker för detaljer i metall.

Ägarbyte under våren

Under de senaste åren har Mathias Sjödahl varit delägare av Falks Broker, men från och med 1 maj tar han över hela företaget efter grundaren Björn Falk.
- Det kommer att innebära en ny acceleration för hela verksamheten, konstaterar Björn Falk.
Man har också anställt en ny säljare, Björn Ernstad, och arbetar om sin grafiska profil för mer offensiv marknadsföring. Falks Broker har idag 6 anställda och en omsättning på cirka 23 miljoner SEK. På dotterbolaget Metsino arbetar ett 10-tal personer.

Från och med 1 maj tar vd Mathias Sjödahl (th) över som ensam ägare efter grundaren Björn Falk.

Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Ideus Group

(Ideus Group)

Telefon: 037117810
Mail: info@ideusgroup.se

Besöksadress:
Hantverkargatan 52
33431
Anderstorp

Postadress:
Hantverkarg. 52
33431
Anderstorp

Webbadress:
www.ideusgroup.se