Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33
Torsdag 13 augusti
Grattis Kaj
Valuta
EUR 10.27 0.01
GBP 11.36 0.03
USD 8.68 -0.02
BÖRSEN 16:50
0.16%

Rätt matchning för varje detalj

Med nytt namn och ett taggat team kliver Ideus Sweden AB fram i rampljuset – starkare än någonsin och med smarta lösningar för optimerad produktion.

 

– Konkurrenskraft skapas genom matchning mellan rätt material, rätt metod och rätt leverantör. Vi är ett teknikföretag med hög kompetens inom konstruktion, och vi brinner för att hitta optimerad produktionsteknik för detaljer i metall, säger vd Mathias Sjödahl.

 

Ideus Sweden, tidigare Falks Broker, hjälper kunder inom verkstadsindustri att hitta optimerad produktionsteknik för detaljer i metall. T v Mathias Sjödahl, t h Alex Timour.

 

Namnbyte och förstärkt team

 

Det handlar om Falks Broker som varit verksamma i Anderstorp sedan 1989, och som nu byter namn till Ideus Sweden AB. Samtidigt har man också stärkt upp teamet med nya namn och funktioner; bland annat har Alex Timour kommit in som kvalitets- och marknadsansvarig.

– Vi växer starkt med befintliga kunder och med de affärer vi nu har tagit ser vi att omsättningen inom ett par år kan öka med uppemot 50 procent, säger Alex.

 

Ett taggat team som är redo att ta matchen för optimerad produktion!

 

 

Växer inom automatisk sandgjutning

 

Just nu ser man en ökad efterfrågan på sandgjutna detaljer.

– Här handlar det om automatisk sandgjutning som ger en jämnare och högre kvalitet med säkrare och mer miljövänliga processer, berättar Mathias.

Ideus Sweden erbjuder även sintring och metallformsprutning (MIM), tillverkningstekniker som växer starkt. Andra tillgängliga produktionstekniker är bland annat precisionsgjutning, pressgjutning, skärande bearbetning, varmpressning, smide och prototyptillverkning.

 

Istället för laserskärning, svarvning av distanser och svetsning kan detaljen gjutas i ett stycke – till lägre kostnad och med bättre hållfasthet.

 

Optimerad produktion och logistik

 

Ideus Sweden matchar kundens produkt med lämplig produktionsteknik, material och leverantör. Kvalitetssäkringen sker i tre steg; först på plats hos tillverkaren, sedan hos företagets logistik- och kvalitetscenter Metsino i Shenzhen, Kina, och till sist på plats i Anderstorp.

– Vi lagerhåller sedan kundens produkter i Anderstorp för snabba och säkra leveranser, säger Mathias. I samband med namnbytet startas också ett nytt bolag, Ideus International.

– Här ger vi oss också in i den bransch där jag kommer ifrån, genom att börja med trading av pressverktyg för plåtindustrin. Här tror vi på extremt stora möjligheter att växa i Sverige, säger Alex Timour.

Ideus Sweden och Ideus International kommer att marknadsföras under samlingsnamnet Ideus Group.

 

 

 

FAKTA Ideus Sweden

Ideus Sweden levererar högkvalitativ tillverkning av detaljer i metall. Med hela världen som utgångspunkt finns det ett enormt utbud av produktionstekniker, material och bearbetnings­processer. Ideus vet vad man har att vinna på att hitta rätt teknik, rätt material och rätt producent på rätt plats i världen.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Ideus SwedenKONTAKTUPPGIFTER

Ideus Group

(Ideus Sweden AB)

Telefon: 037117810
Mail: info@ideusgroup.se

Besöksadress:
Hantverkargatan 52
33431
Anderstorp

Postadress:
Hantverkarg. 52
33431
Anderstorp

Webbadress:
www.ideusgroup.se