Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.37 0.03 0.025
GBP 12.28 0.02 0.016
USD 10.14 -0.01 -0.01
BÖRSEN 10:29
-0.56%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

De tar formsprutningen mot nya höjder

Eton Systems smarta takhängda materialhanteringssystem har ökat effektiviteten hos Inca Plast och hjälpt dem ta hem produktion till regionen. 
Det är både bättre och billigare än att bygga ut, konstaterar vd Ingvar Lindqvist nöjt. Mycket golvyta har frigjorts sedan Inca Plast gick över till det takhängda materialhanteringssystemet från Eton Systems. 

Stärkt profil inom högvolymsproduktion

- Tack vare den här lösningen har vi ökat vår effektivitet och kan köra obemannat upp till ett dygn, eller ännu mer beroende på vilka detaljer vi hanterar, säger Ingvar Lindqvist.
Varje formspruta har en buffert med tomma kartonger som matas fram från det takhängda systemet. Det handlar om flera miljoner detaljer som passerar varje år.
- Det här hjälper oss att stärka vår profil inom högvolymsproduktion. Efter installationen av materialhanteringssystemet märker vi att vi är oerhört konkurrenskraftiga på mindre detaljer i höga volymer och vi har flera nya projekt på väg in under våren, säger Edvin Lindqvist, produktionsansvarig hos Inca Plast.

Kostnadseffektiv formsprutning tar upp kampen med låglöneländerna. Sedan Inca Plast installerade Etons takhängda materialhanteringssystem har man plockat hem flera jobb från Kina, berättar Ingvar Lindqvist (tv) och Edvin Lindqvist (th).

Plockar hem produktion från Asien

Dessutom har man kunnat plocka hem produktion av flera produkter från Asien eftersom tillverkningen blivit mer kostnadseffektiv.
- Det är så här vi vill jobba, med effektiva flöden och även med automatiseringslösningar. När vi får ta ett större ansvar för helheten kan vi också hjälpa till i konstruktionsfasen så att vi får en så kostnadseffektiv tillverkning som möjligt, säger Edvin Lindqvist.

Monotona och enkla monteringsjobb försvinner ofta från Sverige men Inca Plast har investerat i en visionutrustad robotcell för att behålla jobben.

En ömsesidig kundrelation

Ända sedan starten 1982 av familjeföretaget Inca Plast har Eton Systems varit en av de största kunderna och för ett antal år sedan övergick samarbetet i en ömsesidig kundrelation med vinster åt båda håll. Inca Plast producerar idag detaljer bland annat till Etons materialhanteringssystem - och Eton är stolta över att få ha bidragit till bättre flöden och mer kostnadseffektiv produktion hos Inca Plast.
- Vi tycker om att hjälpa människor och därför går vi ut med en bred lansering av materialhanterings-systemet till svensk tillverkande industri. Det här vill vi göra för Sverige och Europa, vi fokuserar på hemmamarknaden för att vi ska få behålla vår industri och öka konkurrenskraften gentemot låglöneländerna, säger Mikael Davidson, vice vd Eton Systems.

Det hela utvecklades till en ömsesidig kundrelation med vinster åt båda håll. Inca Plast AB producerar detaljer till Eton Systems AB - som i sin tur har installerat materialhanteringssystemet hos Inca för bättre flöden. 

Smart lösning för tillverkande industri

Materialhanteringssystemet utvecklades av Etons grundare Inge Davidson redan på 60-talet och fick snabbt genomslag inom konfektionsbranschen. Så småningom etablerades systemet även inom hemtextil.
- Idag ser vi att det passar bra inom nästan all lätt industri där man har mycket manuell hantering, säger Mikael Davidson.

Varje år passerar flera miljoner plastclips genom material-hanteringssystemet hos Inca Plast. "Systemet har hjälpt oss att nischa oss inom högvolymsproduktion" säger produktionsansvarig Edvin Lindqvist.KONTAKTUPPGIFTER

Inca Plast AB

(Inca Plast AB)

Telefon: 037022845
Mail: info@incaplast.com

Besöksadress:
Storgatan 44
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Storg. 44
33573
Hillerstorp

Webbadress:
incaplast.com