Vecka 38 Fredag 22 september Grattis Maurits, Moritz
Valuta
EUR 11.91 0.00 0.001
GBP 13.74 0.00 0.003
USD 11.19 0.02 0.019
BÖRSEN 17:30
-1.45%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtidstron spirar hos formsprutarna

Tillbygget är redan trångt. Inca Plast i Hillerstorp växer kraftigt med nya projekt och maskininvesteringar. Snart också med helt ny teknik i huset.

 

 

– Vi har fortfarande mycket att göra och extremt mycket på gång in. Vi har aldrig haft så många säkrade jobb som just nu, så även om det blir en nedgång i konjunkturen så ser det positivt ut för Inca Plast de närmaste åren, säger Edvin Lindqvist.

 

Inca Plast har ökat i omsättning från 20 till 36 miljoner på två år – och uppgången fortsätter. Man har också vuxit med antal anställda. Tv Andreas Lindh, th Johan Börjesson.

 

Rejäl kapacitetsökning

 

Framför oss på bordet ligger utfallsprovet av en ny, sammansatt produkt som Inca Plast i sin helhet ska producera, montera och slutleverera till slutkund.

En produkt som tidigare, i sin helhet, producerades i Asien. När produktionen taktar i gång under 2023 kommer den här nya kunden inom byggsektorn att bli Inca Plasts största kund, med ett kontrakt som sträcker sig flera år fram i tiden. För att säkra uppdraget krävdes investering av en ny 900-tons formspruta som precis har tagit plats på fabriksgolvet.

– Vår största formspruta tidigare var en 450-tons så det här blir en rejäl kapacitetsökning, säger Edvin.

 

Tillbygget har redan blivit trångt. Under 2023 drar produktionen i gång med den nya 900-tons formsprutan. ”Snart ska vi även flytta in en extruderingslinje”, säger Edvin Lindqvist.

 

Ny formspruta enbart för provkörning

 

Totalt har Inca Plast installerat fem nya maskiner under året. När GnosjoRegion.se kommer på besök pågår installation av en formspruta som enbart ska användas för provkörning av verktyg till en befintlig kund.

– Det är värdefullt att slippa gå in och störa den övriga produktionen för provkörning. Vi har fyra maskiner som går kontinuerligt med volymproduktion för den här kunden inom smart belysningsstyrning, berättar Andreas Lindh.

 

Formsprutan ska användas för provkörning av nya verktyg i ett växande samarbete mellan Inca Plast och kunden. Andreas Lindh tillsammans med installatören från KD Feddersen.

 

”Vi blir kundens utvecklingspartner”

 

– Det här är ett kvitto på hur vi växer tillsammans med våra kunder i nära och förtroendefullt samarbete, fortsätter Edvin. Här blir vi verkligen kundens utvecklingspartner.

Inca Plast har valt ett arbetssätt som man kallar för ”Reliable Molding”.

Samarbetet mellan kund, material­leverantör, verktygsleverantör och Inca Plast präglas av öppenhet, transparens och förtroende. Alla ska kunna prata med alla.

– Tillsammans skapar vi en så bra slutprodukt som möjligt, säger Edvin.

 

Närproducerat i bioplast. Inca Plast tar alltmer rollen som systemleverantör: från formsprutning, montering och förpackning till distribution och hantering av webshop.

 

 

 

FAKTA
Inca Plast – vi står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Inca Plast AB

(Inca Plast AB)

Telefon: 037022845
Mail: info@incaplast.com

Besöksadress:
Storgatan 44
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Storg. 44
33573
Hillerstorp

Webbadress:
incaplast.comDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår