Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Investeringar ger språngbräda framåt

Här går det spikrakt uppåt. Med ett tillbygge som mer än fördubblat lokalytan och med rekordmånga projekt på gång ser Inca Plast ljust på framtiden.

 

– Efter en viss nedgång under april-maj förra året så blev juni vår bästa månad på många år. Och så mycket ordrar som vi har inne just nu har vi nog aldrig haft, säger vd Edvin Lindqvist.

Det i sin tur hänger ihop med att man under 2020 satsat motsvarande en halv årsomsättning i lokaler och utrustning. 2021 kommer att innebära en rejäl omsättningsökning och spännande nyheter, förklarar Edvin.

– Vi är inte rädda för att investera och satsa på utrustning och nya tekniker för att växa långsiktigt med våra kunders behov.

 

Den nya hallen har mer än fördubblat lokalytan hos Inca Plast i Hillerstorp. ”Nu kan vi skapa ännu mer effektiva flöden för helhetslösningar”, säger vd Edvin Lindqvist. 

 

Ömsesidigt förtroende är nyckeln

 

Formsprutarna Inca Plast i Hillerstorp har nämligen en tydlig filosofi för tillväxt: Långsiktiga relationer med både leverantörer, medarbetare och kunder.

– För vår familj är det här en livsstil. Vi har jobbat med gjutning i egna företag i mer än 100 år och det tror jag är något som kunderna känner. Vår äldsta kund har vi haft i drygt 40 år och det är fortfarande en av våra största kunder, säger Edvin.

Relationer bygger på förtroende åt båda håll. Inca Plast, förklarar Edvin, uppfattas av sina kunder som öppna och ärliga leverantörer med en jämn och stabil prisbild. Själva vill Inca Plast känna tryggheten i att kunden inte tar sin idé till en annan leverantör.

– Och vi ser att vi får väldigt positiva effekter hos de kunder som uppskattar den här typen av nära samarbete. Kunden sparar resurser, vi ser en snabbare utvecklingsprocess och kunden får ofta en både bättre och billigare slutprodukt.

 

Tillbygge med plats för att växa

 

Inca Plast står på två ben i sitt kunderbjudande. Dels producerar man konsumentartiklar med höga krav på ytfinish, dels producerar man tekniska artiklar i höga volymer. Kombinationen av robotbestyckade formsprutor och det takhängda materialhanteringssystemet möjliggör obemannad körning och produktion av riktigt höga volymer.

Tillbygget på 2000 kvm skapar dessutom nya möjligheter. Här ges utökad plats för både lager och montering med effektivare flöden och bättre möjligheter att skapa helhetslösningar för kunderna. Dessutom ges möjlighet till utökad produktion, något som produktionschef Andreas Lindh är extra nöjd med:

– Nu kan vi växa ännu mer, när ytan inte längre begränsar oss.

 

Reliable molding. Med hög automationsgrad, smart logistik och uppkopplade maskiner är produktionen hos Inca Plast mer effektiv än någonsin, konstaterar produktionschef Andreas Lindh.

 

Människorna bakom maskinen gör skillnaden


För ett par år sedan investerade Inca Plast i maskinuppföljningssystemet Baltzhar som ett led i utökad digitalisering. Alla maskiner är uppkopplade och systemet ger besked om maskinutnyttjande och effektivitet ända ner på artikelnivå. 

– Digitalisering är något vi vill fortsätta att utveckla och därför kommer vi att rekrytera en person som kan jobba med vår fortsatta digitaliseringsprocess, säger Edvin.

För maskiner och teknik i all ära, men det är människorna bakom maskinen som gör den stora skillnaden. 

– Hade vi inte haft den personalgrupp vi har, med hög kompetens och lång erfarenhet, så hade vi aldrig kunnat satsa och växa på det här sättet, säger Edvin.

 

 

 

Människorna bakom maskinen gör skillnaden. ”Vi hade aldrig kunnat satsa så här utan vår personalgrupp med hög kompetens och lång erfarenhet”, säger Edvin Lindqvist. På bilderna Myrvete ”Myran” Avdullahu, Ana Redes och Johan Börjesson.

 

 

 

FAKTA

INCA Plast står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Inca Plast

 

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Inca Plast AB

(Inca Plast AB)

Telefon: 037022845
Mail: info@incaplast.com

Besöksadress:
Storgatan 44
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Storg. 44
33573
Hillerstorp

Webbadress:
incaplast.com